Συνάντηση των Δ.Σ. των Οργανωμένων Συνόλων του Καραβά για την συντήρηση των κατεχόμενων εκκλησιαστικών μνημείων – 20.6.2022

Πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Οργανωμένων συνόλων του Δήμου Καραβά με σκοπό την ενημέρωση για την σημερινή κατάσταση των εκκλησιαστικών μνημείων του Καραβά και την ανταλλαγή απόψεων και την λήψη αποφάσεων τόσο για την συντήρηση τους, όσο και τις διαδικασίες που ενδείκνυται να ακολουθηθούν.

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν όλα τα μέλη των Δ.Σ. των Οργανωμένων Συνόλων του Καραβά, – του Δημοτικού Συμβουλίου, του Συντονιστικού Σώματος, Σχολικής Εφορείας, Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, της Νεολαίας, καθώς επίσης ειδοποιήθηκαν να παραστούν τα μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών Καραβά.

Κίνητρο της συνάντησης, το καθήκον των Καραβιωτών για τον τόπο και την ιστορία και η έγνοια για τις εκκλησίες, ειδικά εκείνες που κτίσθηκαν στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν και είναι γνωστοί ποιοι Καραβιώτες πρόγονοι μας μόχθησαν για την ανέγερση τους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εισαγωγή από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου.  Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα εκκλησιαστικά μνημεία του Καραβά και την κατάσταση τους σήμερα από την κ. Καλλιόπη Χαρμαντά Πρωτοπαπά.  Στη συνέχεια έγινε ανασκόπηση των κυριότερων σημείων ενημέρωσης που είχε γίνει από τον Πρόεδρο της Δικοινοτικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Σώτο Κτωρή και άλλες σχετικές πληροφορίες από τον Δήμαρχο Καραβά.  Τέλος, έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων / συζήτηση και λήφθηκαν αποφάσεις για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει ο Δήμος για την προώθηση της συντήρησης των κατεχόμενων εκκλησιών του Καραβά.