Ο Κυπριακός σύλλογος αποδήμων Καραβιωτών στην Αυστραλία με την ονομασία «Η ΛΑΜΠΟΥΣΑ» ιδρύθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1987.

Βασικοί σκοποί του συλλόγου είναι η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ όλων των Καραβιωτών που μένουν στην Αυστραλία, η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Καραβά και η ενίσχυση του αγώνα του Κυπριακού λαού για επιστροφή και δικαίωση.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποτελείτο από τους Σωτηράκη Σοφό (Πρόεδρο), Μάρω Γεμέττα (Αντιπρόεδρο), Ελευθερία Λαούτα Χατζηστεφάνου (Γραμματέα), Σταύρο Αναστασίου (Ταμία), Σολωμό Σπύρου (Βοηθός Ταμία), και Συμβούλους τους Παύλο Κωμοδρόμο και Ηλία Αγαθαγγέλου.

Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο σύλλογος ανέπτυξε πλούσια δράση. Μεταξύ άλλων διοργανώνονται συγκεντρώσεις τη Δευτέρα της Λαμπρής όπου όλοι μαζί οι Καραβιώτες με τις παρέες τους περνούν ευχάριστα, αναπολώντας τις παλιές καλές μέρες στον Καραβά μας. Κάθε χρόνο επίσης πραγματοποιείται η εκδήλωση ο «Χορός του Λεμονιού» μια παραδοσιακή εκδήλωση του Καραβά η οποία πάντοτε έχει μεγάλη επιτυχία. Στην εκδήλωση αυτή δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς συγχωριανούς να βρεθούν όλοι μαζί και να ανταλλάξουν τα νέα τους. Το σωματείο έχει οργανώσει παιδική χορωδία όπου τα παιδιά των αποδήμων μας πρόθυμα λαμβάνουν μέρος, νοιώθοντας ταυτόχρονα ξεχωριστή περηφάνια για την καταγωγή τους.