Συνάντηση Αποδήμων Καραβιωτών – 1.9.2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, στο Souvlaki House στη Λευκωσία, εκδήλωση – συνάντηση με τους Απόδημους Καραβιώτες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καραβά και το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» και είχε σκοπό την υποδοχή των Αποδήμων Καραβιωτών που βρίσκονται στην Κύπρο και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των οργανωμένων συνόλων του Καραβά και των Σωματείων των Απόδημων Καραβιωτών.  Σε μια ωραία ατμόσφαιρα που θύμιζε τον κατεχόμενο Καραβά Απόδημοι και μη Καραβιώτες και Καραβιώτισσες αναπόλησαν την πατρική γη και τα παλιά και έδωσαν ξανά την υπόσχεση του αγώνα μέχρι την επιστροφή.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και χαιρετισμό από τον κ. Αντρέα Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς».

Εκ μέρους των Αποδήμων παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «Λάμπουσα» Μελβούρνης, κ. Ελευθερία Χατζηστεφάνου – Λαούτα, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Λάμπουσα» Αμερικής κ. Peter Φραγκίσκου και πολλοί απόδημοι Καραβιώτες από Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Νότιο Αφρική, Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα.

Στην εκδήλωση εκτός των προαναφερθέντων παρευρέθηκαν ο τέως Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά, μέλη των Δ.Σ. του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» και άλλων Οργανωμένων συνόλων του Καραβά.

Μετά τον χαιρετισμό και την προσφώνηση έγινε απονομή αναμνηστικών σε όλους τους απόδημους Καραβιώτες οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και ακολούθησε δείπνο προς τιμή τους.