Συναντήσεις συνταξιούχων Καραβιωτών σε Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία 8-9 και16.10.2022

Ο Δήμος Καραβά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποίησε τις καθιερωμένες συναντήσεις συνταξιούχων Καραβιωτών σε Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία, που σκοπό έχουν το συναπάντημα και την ευχάριστη συναναστροφή των συνταξιούχων Καραβιωτών.  Οι φετινές συναντήσεις, όπως και όλες οι προηγούμενες, είχαν μεγάλη επιτυχία.

Στην Λεμεσό η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, στο Πάρκο «Αμεμόμυλος» στο Κολόσσι με την παρουσία 70 περίπου συνταξιούχων Καραβιωτών που διαμένουν στην Λεμεσό και τα περίχωρα, οι οποίοι απόλαυσαν το συναπάντημα με τους συγχωριανούς τους.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στην Πάφο, στο κέντρο «Mother’s Restaurant», με 50 περίπου συνταξιούχους που διαμένουν στην Πάφο.  Αίσθηση προκάλεσε το αυθόρμητο τραγούδι της νεαρής Βικτώριας Πιτσιολή, που με την μελωδική της φωνή συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.

Την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου έγινε η συνάντηση των συνταξιούχων που διαμένουν στην Λευκωσία, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών.  Η αίθουσα εκδηλώσεων του οικήματος αποδείχθηκε πολύ μικρή για τους 130 περίπου συνταξιούχους που ήρθαν για να απολαύσουν ένα καραβιώτικο πρωινό.  Τραπέζια τοποθετήθηκαν ακόμα και πάνω στη σκηνή.  Στην συνάντηση προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους για τον «Σιοίρο», τον βράχο μέσα στην θάλασσα του Καραβά, που προκάλεσε την συγκίνηση των παρευρισκόμενων.  Η ταινία οφείλεται στην δουλειά του Χαράλαμπου Χαραλάμπους και του Χαράλαμπου Μελαχρινού που την δημιούργησαν για τον Δήμο Καραβά.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», καθώς και μέλη των άλλων οργανωμένων συνόλων του Καραβά.

Τις συναντήσεις χαιρέτησε ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Δήμου τονίζοντας ότι ο Δήμος και οι Δημότες κρατούν τον Καραβά ζωντανό στις επάλξεις για κάθε αγώνα μέχρι την επιστροφή και τη δικαίωση

Και στις τρεις συναντήσεις ο Δήμος Καραβά προσέφερε σε όσους παρευρέθηκαν πρόγευμα με αλμυρά και καφέ και στην συνέχεια ακολούθησε προσφορά γεύματος. Σε όσους παρευρέθηκαν δόθηκαν επίσης οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Δήμου Καραβά.

Οι συνταξιούχοι χάρηκαν τη συναναστροφή των συνδημοτών τους που διαμένουν διασκορπισμένοι σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο και δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να τα πουν από κοντά.

Ευχή και προσευχή μας οι συναντήσεις αυτές να επαναληφθούν του χρόνου σε έναν Ελεύθερο Καραβά.