Συμμετοχή Δήμου Καραβά στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων – 21.5.2022

Ο Δήμος Καραβά συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στις εκδηλώσεις που έγιναν από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και την παλιά Αρχιεπισκοπή για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε έκθεση του παραδοσιακού κεντήματος του Καραβά «φερβολιτές» και Καραβιώτισσες τεχνίτριες επιδείκνυαν την τεχνική κατασκευής της ξεχωριστής αυτής δαντέλας του Καραβά.

Έγινε επίσης προβολή σύντομου ντοκιμαντέρ για τον Καραβά, ενώ το παιδικό χορευτικό συγκρότημα της Νεολαίας του Δήμου Καραβά παρουσίασε ενότητα με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.

Ο Δήμος Καραβά εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών και τον Διευθυντή του Μουσείου για την πρόσκλησή τους να συμμετέχει ο Δήμος Καραβά στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.  Θερμές ευχαριστίες εκφράζει επίσης στις τεχνίτριες φερβολιτέ Καλλισθένη Λουκά, Σωτηρούλα Π. Τσιουρούτη, Ανδρούλα Κοζάκου, Κατερίνα Παπαϊακώβου και Μαρούλα Μανώλη για την προθυμία τους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται επίσης στο παιδικό χορευτικό συγκρότημα της Νεολαίας που παρουσίασε μια όμορφη χορευτική ενότητα, καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην ετοιμασία της έκθεσης.

Δέσμευση του Δήμου Καραβά είναι να συνεχίσει να προωθεί, να προβάλλει και να μεταλαμπαδεύει την παραδοσιακή αυτή δαντέλα του Καραβά, που, από το 2016, αποτελεί στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου μας.