Πασχαλινή Εκδήλωση Καραβιωτών “Δευτέρα της Λαμπρής” – 25.4.2022

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, μετά από δύο χρόνια διακοπής της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η καθιερωμένη πασχαλινή συγκέντρωση των Καραβιωτών τη Δευτέρα της Λαμπρής. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καραβά, σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ Καραβά «Λάμπουσα» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά.

Η εκδήλωση της Δευτέρας της Λαμπρής, η οποία είχε ως στόχο την αναβίωση των εθίμων του τόπου μας και τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Χαρίδειον» στη Χοιροκοιτία και σε αυτήν παρευρέθηκαν 200 περίπου Καραβιώτες και φίλοι του Δήμου Καραβά. Δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να ανταλλάξουν τις ευχές τους για το Πάσχα σε μια χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μετά τη συνεστίαση διοργανώθηκαν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια. Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έδωσαν με τη μαζική τους συμμετοχή τα παιδιά και οι νέοι του Καραβά. Σε όλους τους νικητές των διαγωνισμών δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής από τον Δήμο Καραβά.

Ο Δήμος Καραβά επιχορήγησε επίσης το γεύμα όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Διακαής επιθυμία των Καραβιωτών παραμένει η επιστροφή στα σπίτια και τη γη τους και ο εορτασμός του Πάσχα να γίνεται σε ένα ελεύθερο Καραβά.