Παρουσία Δημάρχου Καραβά στην εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης ποιημάτων της Ada Sofineti – 11.5.22

Ο Δήμαρχος Δρ Νίκος Χατζηστεφάνου παρευρέθηκε στις 11 Μαΐου 2022 στην παρουσίαση της τρίγλωσσης έκδοσης ποιημάτων της Ada Sofineti με τίτλο «Στην καρδιά του παραθύρου», μια έκδοση του εκδοτικού οίκου «Ομόνοια» Βουκουρεστίου, που ανήκει στην κ. Ελένα Λάζαρ. Η παρουσίαση έγινε στο οίκημα της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Κύπρο και οργανώθηκε από την Ένωση Ρουμάνων Κύπρου, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Κύπρο.

Μετά τη σύντομη εισαγωγή από την κ. Χριστίνα Todea – Χριστοδούλου, πρόεδρο της Ένωσης Ρουμάνων Κύπρου, απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Κύπρο κ. Dan Mihalache και ο κ. Ανδρέας Χατζηθωμάς, διευθυντής του περιοδικού «Διόραμα». Το βιβλίο παρουσίασε ο κ. Γιώργος Μολέσκης, συγγραφέας-ποιητής. Ποιήματα της Άντα Σοφινέτι απάγγειλαν ο κ. Ανδρέας Παναγίδης στα ελληνικά και η κα Valentina Cican στα ρουμανικά. Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομη αντιφώνηση από την ποιήτρια Άντα Σοφινέτι.

Η σχέση του Δήμου Καραβά με τη Ρουμανία είναι ιδιαίτερα φιλική. Υπογραμμίζεται η πολιτιστική συνεργασία Καραβά – ΟΥΝΕΣΚΟ Ρουμανίας που υπογράφτηκε το 2019 και οι εκδηλώσεις που ακολούθησαν με τη συμμετοχή της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Κύπρο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αδελφοποίηση του Δήμου Καραβά με την ιστορική πόλη Σουτσεάβα  που έγινε τον Νοέμβριο του 2021.