Έκθεση Φωτογραφίας και Απονομή Βραβείων Διαδικτυακού Φωτογραφικού Διαγωνισμού 2020 «Καραβιώτικες Συντυσιές» – 16.11.2022

Ο Δήμος Καραβάς και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καραβά πραγματοποίησαν την έκθεση Φωτογραφίας και Απονομή Βραβείων του Διαδικτυακού Φωτογραφικού Διαγωνισμού «Καραβιώτικες Συντυσιές» την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών. Η έκθεση Φωτογραφίας και απονομή των σχετικών βραβείων εντάχθηκε στα πλαίσια των Πανεπαρχιακών Εκδηλώσεων «Ημέρες Επαρχίας Κερύνειας» για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Δρ. Κυπριανός Λουής, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Δήμαρχος Καραβά κ Νίκος Χατζηστεφάνου και ο Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. Νεολαίας Δήμου Καραβά, κ. Μάριος Μούγης. Ομιλία απηύθυνε επίσης ο Γεώργιος Πογιατζής εκ μέρους των νεαρών Φωτογράφων και διακριθέντας στην Κατηγορίας Β’, παραθέτοντας την δική του εμπειρία στον Διαγωνισμό αλλά και σύντομη περιγραφή για το σκεπτικό και ιστορικό της συμμετοχής του.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η βουλευτής Κερύνειας κα Ρίτα Σούπερμαν, ο πρώην Δήμαρχος Καραβά κ Γιάννης Παπαϊωάννου και η κα. Πίτσα Πρωτοπαπά εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες των Οργανωμένων Συνόλων του Χωριού μας.
Ο διαδικτυακός Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το 2020 εν μέσω πανδημίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καραβά, υπό την αιγίδα του Δήμου Καραβά, σε συνεργασία με τα Οργανωμένα Σύνολα του Καραβά: Προσφυγικό Σωματείο ο Καραβάς, Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβά, Σχολική Εφορεία Καραβά, Αθλητική Ένωση Καραβά. Τη δράση στήριξε παράλληλα η Φωτογραφική Εταιρία Κύπρου και Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus.
Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός αφίσας προκηρύχθηκε με στόχο να ενθαρρύνει νέους και παλιούς, να προβάλουν μέσα από το φωτογραφικό φακό την ιστορία και τις μνήμες τους από τον κατεχόμενο Δήμο Καραβά. Στόχος ήταν και η συλλογή παλιού αλλά και σύγχρονου φωτογραφικού υλικού, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας οπτικού υλικού στην οποία οι συμμετέχοντες αλληλοεπιδρούσαν σε ένα φωτογραφικό διάλογο ιστορικής και σύγχρονης αποτύπωσης του τόπου μας.
Ο Διαγωνισμός είχε ως θέμα τη φωτογραφική αποτύπωση του Δήμου Καραβά και των περιχώρων του (Μότιδες, Παλαιόσοφος, Φτέρυχα) με έμφαση στους Ανθρώπους, το Φυσικό τοπίο, τα Ιστορικά Μνημεία και την Αρχιτεκτονική, την Κουλτούρα και τον Πολιτισμό.