Εκδήλωση Υπογραφής Β’ Φάσης Αδελφοποίησης Δήμου Καραβά, Κύπρου με Δήμο Suceava, Ρουμανίας – 24.10.2022

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών η εκδήλωση υπογραφής της Β΄ Φάσης Αδελφοποίησης μεταξύ του εκτοπισμένου Δήμου Καραβά, Κύπρου και του Δήμου Suceava, Ρουμανίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης Suceava, Ρουμανίας κ. Ion Lungu μαζί με την σύζυγό του και την σύμβουλο του Δήμου κ. Alina Derla, ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά, ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Κύπρο κ. Dan Mihalache, ο Έπαρχος Κερύνειας κ. Αντώνης Οικονομίδης, ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, οι Δήμαρχοι Κερύνειας και Λαπήθου κ. Ρίτα Ελισσαίου – Κωμοδίκη και κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας,  ο τέως Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, οι Κοινοτάρχες Καραβά και Πρόεδροι και Μέλη των οργανωμένων συνόλων του Καραβά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, τον Δήμαρχο Suceava κ. Ion Lungu, τον Έπαρχο Κερύνειας κ. Αντώνη Οικονομίδη και τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Κύπρο κ. Dan Mihalache.  Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ταινία μικρού μήκους «Δρόμοι Παλιοί», δημιουργία του Χαράλαμπου Χαραλάμπους και του Πάμπου Μελαχρινού και μικρά φιλμάκια της πόλης Suceava Ρουμανίας.  Ακολούθησε υπογραφή του πρωτοκόλλου της Β΄ Φάσης αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων και έγινε ανταλλαγή ενθυμημάτων.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καραβά ανέφερε ότι η αδελφοποίηση αυτή δίνει την δυνατότητα στους δύο Δήμους να μάθουν περισσότερα για την κουλτούρα και τα κοινά τους στοιχεία και να δημιουργήσουν δυνατούς δεσμούς μέσα από την ανταλλαγή επισκέψεων και την διοργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, που σκοπό έχουν την προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών, Κύπρου και Ρουμανίας.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης η σολίστας Καίτη Οικονομίδου παρουσίασε ελληνικά και ρουμάνικα τραγούδια με την συνοδεία πιάνου από την κ. Αγνή Σακκά και ακολούθησε δείπνο.  Έκπληξη προκάλεσε η παρουσίαση λάτιν χορογραφιών της Αγγέλας Γεωργίου, από δυο παιδιά που κατάγονται από τον Καραβά, του Παύλος Χριστοδουλίδης και της  Διαμαντήνης Σπετσιώτη.  Τα παιδιά είναι πρωταθλητές Κύπρου σε λάτιν και ballroom χορούς.

Σε μια ατμόσφαιρα φιλική και εγκάρδια, η σκέψη όλων μεταφέρθηκε στην κατεχόμενη γη μας, με την ευχή σύντομα να μπορούμε να φιλοξενήσουμε τέτοιες εκδηλώσεις στο Δημοτικό μέγαρο, σε έναν ελεύθερο Καραβά.