Απονομή χορηγιών/ενθυμημάτων στους απόφοιτους νέους με καταγωγή τον Καραβά – 29.12.21

Ο Δήμος Καραβά, η Σχολική Εφορεία Καραβά και το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» απένειμαν χορηγίες και ενθυμήματα σε νέους και νέες με καταγωγή τον Καραβά.  Χορηγίες και ενθυμήματα δόθηκαν σε πρωτοετείς που παρακολουθούν σπουδές σε κολλέγια, ανώτερες σχολές ή Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και έχουν εξασφαλίσει βαθμολογία Άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Ενθυμήματα δόθηκαν επίσης σε όλους τους απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών που κατάγονται από τον Καραβά, της σχολικής χρονιάς 2020-2021.

Λόγω της πανδημίας και των μέτρων που εφαρμόζονται σχετικά με αυτήν, η εκδήλωση ακυρώθηκε και αντί αυτής όλοι οι δικαιούχοι των χορηγιών, καθώς και όλοι οι απόφοιτοι με καταγωγή τον Καραβά, πέρασαν από το οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, σε συγκεκριμένες ώρες που ορίστηκαν και παρέλαβαν τα ενθυμήματα, τα φιλοδωρήματα ή / και τις υποτροφίες που δικαιούνταν.

Οι χορηγίες δόθηκαν από το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και το Κληροδότημα «Γεώργιου Τσίμον», το οποίο διαχειρίζεται η Σχολική Εφορεία Καραβά. Το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» ιδρύθηκε με εισφορές που δόθηκαν από το ζεύγος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, συνολικού ποσού 500,000 ευρώ, με στόχο να επιβραβεύονται νέοι του Καραβά που διακρίνονται για το χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους. Το Ταμείο του Γεώργιου Τσίμον ύψους επίσης 500,000 ευρώ, δημιουργήθηκε από το κληροδότημα που άφησε ο αείμνηστος Γεώργιος Τσίμον με τη διαθήκη του στη Σχολική Εφορεία Καραβά, με το οποίο θα βοηθούνται με υποτροφίες άριστοι φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά.

Δόθηκαν χορηγίες, τιμητικό δίπλωμα και αναμνηστικά δώρα σε 14 άριστους νέους του Καραβά, απόφοιτους Μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Επίσης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε 30 περίπου επιπλέον απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών της σχολικής χρονιάς 2020-2021, που κατάγονται από τον Καραβά.

Τιμήθηκαν για την επίδοσή τους οι πιο κάτω:

Γεωργίου Ραφαέλλα, Δημητρίου Γεωργία, Ευριπίδου Ραφαηλία, Ιωάννου Ελένη, Ιωάννου Ηρώ, Κάιζερ Βασιλική, Λευκαρίτη Μαργαρίτα, Μούσουλος Αλέξανδρος-Αχιλλέας , Μπεζώνη  Ελένη, Πλοιαρίδης Ορφέας, Πολυκάρπου Πολίνα, Σολομωνίδου Αναστασία, Χατζηπαυλής Νεκτάριος και Χατζηχριστοφή Χρίστος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν επτά επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης:

Το βραβείο «Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα» δόθηκε στους φοιτητές Ιωάννου Ελένη και Πλοιαρίδη Ορφέα, οι οποίοι εξασφάλισαν την ψηλότερη βαθμολογία στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.

Βραβεία εις μνήμη των πρώην Δημάρχων Καραβά, Παναγιώτη Καλαβά, Ιωάννη Χαρμαντά και Φιλή Χατζηδαμιανού, με χορηγό το ζεύγος Αντώνη και Πίτσας Πρωτοπαπά, δόθηκαν στους αριστούχους απόφοιτους Γεωργίου Ραφαέλλα, Ιωάννου Ηρώ και Χατζηχριστοφή Χρίστο για την επίδοσή τους κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο.

Βραβεία εις μνήμη των πρώην Δημοτικών Συμβούλων που απεβίωσαν στην προσφυγιά Δημήτρη Κοζάκου, Γιώργου Μαούρη, Σάββα Μαύρου, Κώστα Μυλωνά και Κώστα Νεοφύτου, με χορηγό τον Δήμο Καραβά, δόθηκαν στους αριστούχους απόφοιτους Μπεζώνη Ελένη και Σολομωνίδου Αναστασία.

Απονεμήθηκαν επίσης, από το κληροδότημα Τσίμον, οι πλήρεις υποτροφίες για όλα τα έτη σπουδών στους φοιτητές οι οποίοι φοιτούν στο 2ο έτος σπουδών, όπως και στους νέους που εγκρίθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Κατά την διάρκεια της προσέλευσης των νέων στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών για την παραλαβή των βραβείων τους, τηρήθηκαν με ευλάβεια όλα τα μέτρα που προνοούν τα πρωτόκολλα για προφύλαξη από την πανδημία.  Σε όσους προσήλθαν προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα.

Στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του οικήματος εναλλάσσονταν για να υποδεχτούν και να συγχαρούν τους νέους του Καραβά ο δήμαρχος Νίκος Χατζηστεφάνου και  οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρα Ποταμίτου και Αλέξανδρος Ποστεκκής. Εκ μέρους της Σχολικής Εφορείας παρίσταντο η πρόεδρος Ανδρούλλα Χατζηδαμιανού Ασσιώτου, η γραμματέας Έλενα Διγενή και ο ταμίας Παναγιώτης Γεωργιάδης. Εκ μέρους του Ιδρύματος Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Γιάννης Παπαϊωάννου, τέως δήμαρχος Καραβά και η γραμματέας Μάρω Χατζηστεφάνου, τέως αντιδήμαρχος Καραβά.