Αντικατοχική πορεία και εκδήλωση καταδίκης ανακήρυξης του ψευδοκράτους – 14.11.202

Οι Δήμοι, τα Δ.Σ. Νεολαίας Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου & Καραβά, τα Οργανωμένα Σύνολα και Κοινότητες της επαρχίας Κερύνειας διοργάνωσαν την Πανεπαρχιακή Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης Ανακήρυξης του Ψευδοκράτους την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για απελευθέρωση της πατρώας Γης από τις κατοχικές δυνάμεις . Την πορεία συνόδευσε η μαθητική μπάντα του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας.
Η πορεία αφού κινήθηκε διαμέσου κύριων οδικών αρτηριών της Πρωτεύουσας, κατέληξε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας όπου οι Δήμαρχοι και Προέδροι της Νεολαίας Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά απέδωσαν σχετικό ψήφισμα προς τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Στην Πορεία συμμετείχαν επίσης ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ἠσαΐας, οι βουλευτές Κερύνειας κα Ρίτα Σούπερμαν, κ. Χρίστος Χριστόφιας, ο πρώην Βουλευτής Κερύνειας κ Σοφοκλής Φυττής, εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες της επαρχίας Κερύνειας.
Στην συνέχεια ακολουθήσε Καλλιτεχνική Αντικατοχική Εκδήλωση στην Τάφρο Πλατείας Ελευθερίας από τους καλλιτέχνες Χρυσάνθη Σχίζα, Κυριάκο Κώστα και Αλέξανδρο Κωμοδρόμο, ξεδιπλώνοντας ένα νοερό μουσικό ταξίδι στην «Γη που μας γέννησε».
Θερμές ευχαριστίες σε όσους υποστήριξαν την δράση και ιδιαίτερα τον Δήμο Λευκωσίας για την παραχώρηση και διαρρύθμιση του χώρου εκδήλωσης, τους Αστυφύλακες Τροχαίας Λευκωσίας για τη ρύθμιση της τροχαίας, την μαθητική μπάντα του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας, τους μουσικούς καλλιτέχνες, τους Δήμους, Οργανωμένα Σύνολα και κοινότητες της επαρχίας μας αλλά κυρίως τους Νέους που παρευρέθηκαν και απαίτησαν με έντονο ύφος την απελευθέρωση της Κύπρου μας.