Υπογραφή Πρωτοκόλλου αδελφοποίησης μεταξύ Δήμου Καραβά και Δήμου Σουτσέαβα Ρουμανίας

Αντιπροσωπεία του Δήμου Καραβά με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νίκο Χατζηστεφάνου αναχωρεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου για τη Ρουμανία, με σκοπό την υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης με την πόλη Σουτσέαβα.

Η πόλη Σουτσέαβα βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος της Ρουμανίας, στην περιοχή Μπουκοβίνα, 450km μακριά από την πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι. Η  Σουτσέβα είναι μια ιστορική πόλη, Χριστιανική και φιλελληνική. Πολλά μοναστήρια της περιοχής της χτίστηκαν αμέσως μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453 και σήμερα έχουν κηρυχθεί από την UNESCO μνημεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Το φιλελληνικό πνεύμα είναι τόσο έντονο, ώστε να απεικονίζουν ως αγίους τους Έλληνες Κλασσικούς, όπως τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Θουκυδίδη και άλλους.

Η προσπάθεια του Δήμου Καραβά για δημιουργία Ευρωπαϊκών Συνεργασιών με στόχο την προώθηση του Κυπριακού Προβλήματος σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική παράδοση του τόπου μας ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και απέδωσε καρπούς το 2019, με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καραβά και της ΟΥΝΕΣΚΟ Ρουμανίας. Επιστέγασμα της συνεργασίας με τη Ρουμανία θα αποτελέσει η υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης με την πόλη Suceava, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.