Βράβευση ετήσιας έκδοσης Δήμου Καραβά «Καραβιώτικα Δρώμενα» από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.)

Με ιδιαίτερη χαρά έχουμε πληροφορηθεί ότι η ετήσια έκδοση του Δήμου μας «Καραβιώτικα Δρώμενα», τεύχος 13ο, έχει τιμηθεί από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.).
Η πιο πάνω έκδοση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Καραβά, που έχει καθιερωθεί με στόχο την προβολή και καταγραφή των δραστηριοτήτων του εκτοπισμένου Δήμου, καθώς και των οργανωμένων συνόλων του Καραβά στην Κύπρο και το εξωτερικό τη χρονιά που πέρασε. Στην έκδοση περιλαμβάνονται επίσης σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις θρησκευτικές παραδόσεις της κωμόπολης. Απώτερος στόχος η διατήρηση της μνήμης της κατεχόμενης κωμόπολής μας.
Στην ανακοίνωσή του ο Ε.Π.Ο.Κ αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Ο Σύλλογός μας τιμά για τρίτη φορά ένα περιοδικό και αυτή τη φορά επελέγη το περιοδικό που εκδίδει ο κατεχόμενος δήμος του Καραβά – Επαρχίας Κερυνειας. Θεωρούμε ότι είναι ένα πλήρες περιοδικό το οποίο εκδίδεται μια φορά το χρόνο. Το περιοδικό αυτό, εκτός του πλούσιου φωτογραφικού υλικού, διαθέτει και υλικό που συγκινεί κάθε πρόσφυγα του κατεχόμενου Καραβά. Μέσα από τις σελίδες του προβάλλεται ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που προβάλλουν τον κατεχόμενο Δήμο. Εύχομαι σε όλους τους συντελεστές και συνεργάτες αυτού του τόσο ωραίου περιοδικού να συνεχίσουν να γράφουν για τον τόπο τους και την γειτονιά τους γιατί ο Καραβάς είναι μια ιστορία από μονός του, καθώς και να συνεχίσουν όλοι μαζί να αγωνίζονται για την Λευτεριά του Ιστορικού Καραβά […] Πολλά συγχαρητήρια για το εξαίρετο περιοδικό που εκδίδετε».
Θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητική για τον Δήμο μας τη διάκριση του περιοδικού μας. Η διάκριση αυτή είναι μια δικαίωση της αγωνιστικής προσπάθειας του Δήμου μας για διατήρηση άσβεστης της μνήμης του Καραβά, η οποία γίνεται αδιάληπτα, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων και μέσω της έκδοσης «Καραβιώτικα Δρώμενα». Το γεγονός ότι προέρχεται από τον καταξιωμένο Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στη βράβευση.
Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν την έκδοση, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δήμου Καραβά, τηλ. 22 516937.
Το 14ο τεύχος της έκδοσης αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.