Β’ Έκθεση Τεχνών Νέων του Καραβά – Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Β’ ‘Έκθεση Τεχνών Νέων του Καραβά


Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, για δεύτερη φορά στην προσφυγιά, Έκθεση Τεχνών με συμμετοχές από νέους και νέες με καταγωγή τον Καραβά. Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στον Στρόβολο ενώ η Έκθεση παρέμεινε ανοιχτή και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011.


Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου κ. Γιάννης Κυπρή στην παρουσία εκπροσώπου του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου, βουλευτών της επαρχίας Κερύνειας, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και πολλών Καραβιωτών και φίλων.


   

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου κ. Γιάννης Κυπρή τελεί τα εγκαίνια της Έκθεσης Τεχνών Νέων του Καραβά


Στιγμιότυπο από το χαιρετισμό του Προέδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου


Στην Έκθεση συμμετείχαν 19 νέοι και νέες, με έργα τους σε θέματα ζωγραφικής, κεραμικής, ψηφιδωτού, κοσμημάτων, κατασκευών, φωτογραφίας και αρχιτεκτονικού σχεδίου. Ειδικά για την Έκθεση κυκλοφόρησε αναμνηστική έκδοση στην οποία παρουσιάζονται οι νέοι καλλιτέχνες μαζί με τα έργα τους και στην οποία αποτυπώνεται η αγάπη και η σύνδεσή τους με την κατεχόμενη γη τους.   


Δύο από τους 19 καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην Έκθεση Τεχνών μαζί με τα έργα τους


Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά, του Δημάρχου Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και του Προέδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τραπέζης Κύπρου. Στους 19 νέους και νέες που συμμετείχαν στην Έκθεση δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.


Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στους νέους με Καραβιώτικη καταγωγή να προβάλουν το ταλέντο τους μέσα από δικές τους δημιουργίες, να νιώσουν την ικανοποίηση από τη διοργάνωση μιας κοινής καλλιτεχνικής δραστηριότητας και να αναδείξουν μέσα από αυτή τη σύνδεση, τη συμπαράσταση και τη στήριξη τους στο έργο και την αποστολή του κατεχόμενου Δήμου τους.


   

Η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Καραβά κα. Μαρία Τσέντα επιδίδει αναμνηστικό ενθύμιο στο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τραπέζης Κύπρου


Αναμνηστική φωτογραφία με τους νέους που συμμετείχαν στην Έκθεση μαζί με τους προσκεκλημένους, το Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά