Τιμητική Εκδήλωση για Καθηγητές Ελληνικού Γυμνασίου Λαπήθου – 4 Οκτωβρίου 2011 


Εκδήλωση Απόδοσης Τιμής στους Εκπαιδευτικούς


του Ελληνικού Γυμνάσιου Λαπήθου


4 Οκτωβρίου 2011 


Οι Δήμοι, οι Σχολικές Εφορείες και τα Προσφυγικά Σωματεία Λαπήθου και Καραβά, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011, Εκδήλωση Απόδοσης Τιμής στους Εκπαιδευτικούς του Ελληνικού Γυμνάσιου Λαπήθου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου και τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους.


   

Στιγμιότυπο από την Έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στον προθάλαμο της Αίθουσας Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου


 Άποψη της αίθουσας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης


Κατάμεστη η αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα που έφερε για λίγο στη μνήμη τις όμορφες εκείνες μαθητικές και σχολικές αναμνήσεις του Ελληνικού Γυμνασίου Λαπήθου πριν το τραγικό καλοκαίρι του 1974. Η δοκιμασία της προσφυγιάς και ο πόθος της επιστροφής ήταν επίσης διάχυτα στην ατμόσφαιρα και έδιναν μια άλλη διάσταση στην εκδήλωση, με μηνύματα που άγγιζαν τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής. Το δάκρυ και η συγκίνηση όλων των παρευρισκομένων και η υπόμνηση για το χρέος για μια λεύτερη πατρίδα έγιναν ακόμη πιο δυνατά και έντονα.


   

Στιγμιότυπο από το χαιρετισμό του εκπροσώπου του τελευταίου μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Λαπήθου κ. Παναγιώτη Μανώλη


Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη


Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς από τους Δημάρχους Λαπήθου και Καραβά    κ.κ. Άθω Ελευθερίου και Γιάννη Παπαϊωάννου αντίστοιχα, τον κ. Παναγιώτη Μανώλη, εκπρόσωπο του τελευταίου μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Λαπήθου και τον έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γιώργο Δημοσθένους. Ακολούθησε μια συγκινητική ομιλία από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη ο οποίος φοίτησε κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου.


   

Στγμιότυπο από το χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργο Δημοσθένους


Αναμνηστική φωτογραφία με ένα από τους τιμώμενους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια των απονομών


Στη συνέχεια οι διοργανωτές απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους ογδόντα περίπου εκπαιδευτικούς που δίδαξαν στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου και παρευρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε απαγγελία ποιήματος με τίτλο «Ωδή στη Λάπηθο» από τον κ. Λάκη Γραφιά και μουσική ερμηνεία του τραγουδιού «Τ’ όνειρο» από τον εκπαιδευτικό, Πέτρο Κόμπο.


Η εκδήλωση προς τιμή των Εκπαιδευτικών του Ελληνικού Γυμνασίου Λαπήθου ήταν αναμφισβήτητα μια ποιοτική και αναβαθμισμένη σε περιεχόμενο εκδήλωση η οποία έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Λαπήθου να ξανασμίξουν στην προσφυγιά. Η εκδήλωση άφησε άριστες εντυπώσεις και έδωσε σε όλους όσους την παρακολούθησαν πολλαπλά μηνύματα που σχετίζονται με την αποστολή και το έργο που διεξάγουν οι κατεχόμενοι Δήμοι και τα Σωματεία των κωμοπόλεων Λαπήθου και Καραβά.


   

 Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου επιδίδει αναμνηστική πλακέτα στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου εκ μέρους των διοργανωτών


 Αναμνηστική φωτογραφία με τους εκπαιδευτικούς που τιμήθηκαν στην εκδήλωση και τους διοργανωτές