Τιμητική εκδήλωση για αποβιώσαντες Δημοτικούς Συμβούλους – 29.11.15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


για τα αποβιώσαντα, μετά το 1974, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά


29 Νοεμβρίου 2015


Ο Δήμος Καραβά διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, τιμητική εκδήλωση και μνημόσυνο για πέντε εκλεκτούς Καραβιώτες που απεβίωσαν μετά το 1974 και προσέφεραν στα κοινά του Καραβά από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.


Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας Παλουριώτισσας και σε αυτό προέστη ο Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. Το μνημόσυνο τελέστηκε στη μνήμη όλων των πεσόντων της Τουρκικής εισβολής και όλων όσων έχουν προσφέρει στα κοινά του Καραβά, δωρητές, ευεργέτες, Δήμαρχους, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, κοινοτάρχες, Σχολικούς εφόρους κ.α.


Μετά το μνημόσυνο, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για πέντε αποβιώσαντα, μετά το 1974, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά. Τιμήθηκαν οι Κώστας Νεοφύτου, Δημήτρης Κοζάκος, Γεώργιος Μαούρης,  Κώστας Μυλωνάς, και Σάββας Μαύρου Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και περιελάμβανε χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά και τους Δημάρχους των αδελφοποιημένων Δήμων Κυθήρων και Λειψών που βρίσκονταν στην Κύπρο μέσα στα πλαίσια ενίσχυσης των αδελφικών δεσμών με τον κατεχόμενο Δήμο του Καραβά.


Ακολούθησε παρουσίαση με θέμα την προσφορά των πέντε αποβιωσάντων Δημοτικών Συμβούλων και απονομές τιμητικών πλακετών στις οικογένειές τους. Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών ενθυμημάτων μεταξύ των αδελφοποιημένων Δήμων Καραβά, Κυθήρων και Λειψών και επανατονίστηκε η δέσμευση όλων για ενδυνάμωση των αδελφικών δεσμών και της συνεργασίας σε θέματα πολιτιστικά, εθνικά, κοινωνικά και άλλα.


Το μνημόσυνο και την τιμητική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Χρίστος Καποδίστριας και ο αναπληρωτής Έπαρχος Κερύνειας κ. Ανδρέας Λουκά.
Ο Δήμαρχος και Μέλη του Δ.Σ. Καραβά μαζί
με τους εκπροσώπους των οικογενειών των πέντε
θανόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά