Θεατρικές παραστάσεις ΔΣΝΔΚ – 9,10,13.1.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Θεατρική παράσταση «Τταλού η προξενήτρα»


Από τη θεατρική ομάδα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά


9,10,13 Ιανουαρίου 2016


Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τρεις παρουσιάσεις της θεατρικής παράστασης «Τταλού η προξενήτρα» του Άνθου Ροδίνη που ανέβασε η θεατρική ομάδα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά στις 9, 10 και 13 Ιανουαρίου.


Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους τις παρακολούθησαν. Σημειώνεται ότι και στις τρεις παραστάσεις η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών ήταν υπερπλήρης από κόσμο (πέραν των 220 ατόμων) και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη και συγκινητική. Η αθρόα προσέλευση κόσμου ανέδειξε το μήνυμα της συμπαράστασης και της μεγάλης εκτίμησης στο έργο που δημιουργεί η νέα γενιά του Καραβά μέσα από εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.


Στην παράσταση συμμετείχαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας: Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαρία Κυπριανού, Κωνσταντίνος Κολιός, Κυριακή Γεωργιάδου, Μαρία Πατσαλοσαββή, Ιωάννα Ονησιφόρου, Γιάννος Πατσαλοσαββής, Μάριος Φωτίου, Άννα Γεωργίου Φωτίου, Μάριος Μούγης, Αντρέας Πατσαλοσαββής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Μιχάλης Μασούρας. Την σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε ο Καραβιώτης φιλόλογος- ηθοποιός, Χριστόφορος Τσαγγαρίδης. Στις παραστάσεις συμμετείχαν επίσης οι μουσικοί Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Πάμπος Π. Χαραλάμπους και Μάριος Χαραλαμπίδης. Τις χορογραφίες ανέλαβε ο χοροδιδάσκαλος Κώστας Κυπριανού. Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων ακούστηκαν τραγούδια από τη Κυπριακή ταινία «Η Τταλού η προξενήτρα» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ηρακλέους (1986).


Στο σύντομο σημείωμα που συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των παραστάσεων, ο Δήμαρχος Καραβά, Γιάννης Παπαϊωάννου αναφέρει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:


«Η πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά να δημιουργήσει θεατρική ομάδα με στόχο την ανάδειξη μιας άλλης μορφής καλλιτεχνικής δημιουργίας μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της αξιόλογης προσπάθειας είναι εξαιρετικά. Το θεατρικό έργο «Η Τταλού η προξενήτρα» που επέλεξαν οι νέοι μας να παρουσιάσουν αναδεικνύει πολλά στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεων μας. Είναι μια σύνδεση με το ιστορικό μας παρελθόν η οποία προβάλλει αισιόδοξα μηνύματα χαράς με ένα γοητευτικό τρόπο με εικόνες που έφτιαξε ο συγγραφέας του έργου Άνθος Ροδίνης.


Όλοι οι νέοι που συμμετέχουν στην παράσταση έχουν αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια με ενθουσιασμό και είμαι σίγουρος ότι χάρηκαν ιδιαίτερα αυτή την όμορφη διαδρομή με τις πρόβες, τις υποδείξεις του σκηνοθέτη, τις επαναλήψεις και τις πολλές συναντήσεις που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί αυτή η εξαιρετική παράσταση. Το έργο από μόνο του εκπέμπει ένα δυνατό μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και περηφάνιας για τα όμορφα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού. 


Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει έχει ανεβάσει τον πήχυ της καλλιτεχνικής προσφοράς από τους νέους του Καραβά πολύ ψηλά. Οι νέοι μας, συνοδοιπόροι στο δικό μας αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα προσφέρουν, δημιουργούν, αναδεικνύουν την αγάπη και την έγνοια για το  μέλλον του τόπου και του Καραβά μας. Όλοι μαζί συνεχίζουμε με περηφάνια και αντοχές την ανηφορική μας πορεία μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής στην αξέχαστή μας κωμόπολη».


Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χορηγία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.
Φωτογραφικό στιγμιότυπο με όλους τους συντελεστές της παράστασης, στις 13 Ιανουαρίου 2016
με το Μητροπολίτη Κυρηνείας και τους Δημάρχους Καραβά, Λαπήθου, Κερύνειας και Ακανθούς