Συντήρηση εκκλησίας Αγίου Ευλαλίου στον Καραβά

Ο Δήμος Καραβά, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, ύστερα από ενημέρωση εκ μέρους της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, πληροφορεί τους δημότες Καραβά ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης της εκκλησίας του Αγίου Ευλαλίου, η οποία βρίσκεται δίπλα από τη Μονή της Αχειροποιήτου στην ακτή της Αρχαίας Λάμπουσας στον Καραβά.
Η συντήρηση του έγινε από τη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά με τη συμβολή Λειτουργών του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Περιλάμβανε αποκατάσταση και προστασία του ψηφιδωτού πατώματος που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της εκκλησίας, αντικατάσταση των κατεστραμμένων τοιχωμάτων και απομάκρυνση της άγριας βλάστησης. Το όλο έργο κόστισε 51,807 ευρώ.
Ο Δήμος Καραβά εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες στη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και σε όλους όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου.
Δέσμευσή μας είναι ότι ο Δήμος Καραβά θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όσα μέσα διαθέτει και με όποιους τρόπους μπορεί για τη συντήρηση και αποκατάσταση όλων των θρησκευτικών και αρχαιολογικών μνημείων του Καραβά και της Κύπρου ολόκληρης.