Συναπάντημα Καραβιωτών – 28.2.16

Συναπάντημα Καραβιωτών


Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στο κέντρο TRIKKIS PALACE στη Λευκωσία, με μεγάλη προσέλευση πέραν των 400 ατόμων, η εκδήλωση/συνεστίαση Καραβιωτών και φίλων που διοργάνωσαν ο  Δήμος Καραβά και το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς».


Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους απόφοιτους των Δημοτικών Σχολείων του Καραβά και του Παλαιοσόφου της χρονιάς 1973 – 1974 και τους δασκάλους τους. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μεταξύ άλλων χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Κώστα Πατέρας και ομιλία από τον Ανδρέα Χαραλάμπους με θέμα «Ιστορικά στοιχεία για τα Δημοτικά Σχολεία του Καραβά». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασαν οι Σούλα Γιαννάκη Χαριλάου και Παναγιώτης Παναγή, και οι δύο απόφοιτοι των δημοτικών σχολείων Καραβά το 1974.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι τρεις βουλευτές της Επαρχίας Κερύνειας, οι Δήμαρχοι Κερύνειας και Λαπήθου, ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Η Λάπηθος», η Α’ Λειτουργός Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Άννα Βιολάρη, καθώς και οι κοινοτάρχες από τα περίχωρα του Καραβά, Παλιόσοφος, Μότιδες, Ελιά και Φτέρυχα.


Σε όλους τους απόφοιτους της χρονιάς 1973 – 1974 των δύο Δημοτικών Σχολείων Καραβά και Παλαιοσόφου, δόθηκε αναμνηστική φωτογραφία της τάξης με τους δασκάλους τους.  Επίσης, σε όλους τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς ή τους εκπροσώπους τους, που υπηρέτησαν τη χρονιά εκείνη στον Καραβά και τον Παλαιόσοφο δόθηκαν τιμητικές πλακέτες.


Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι πιο κάτω δάσκαλοι: Χρίστος Παγδατής, Δήμητρα Σιακαλλή, Παράσχος Κουμίδης, Άννα Χαραλάμπους,  Ήβη Κατελάρη, Σταυρούλα Παπασταύρου, Φραντζέσκα Φραντζέσκου Εμμανουήλ, Ευγενία Κοζάκου Τομασίδου, Ανδρούλα Κοζάκου Φιλίππου, Παναγιώτης Καβαλάρης, Ανδρέας Κουτσοκούμνης, Ανδρούλα Σούπασιη, Σωτηρούλα Κοιλαρά, Γρηγόρης Κουνναμάς και ο αείμνηστος επιθεωρητής Χρίστος Γεττίμης.


Επίσης, στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση με φωτογραφίες των σχολείων και των μαθητών του Καραβά πριν το 1974. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα της νεολαίας του Δήμου Καραβά με μια ενότητα με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς. 


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καραβά μεταξύ άλλων ανέφερε και τα ακόλουθα:


«Συγκίνηση και περηφάνια είναι τα δύο βασικά στοιχεία που πηγάζουν από τη σημερινή εκδήλωση. Στόχος μας είναι να κεντρίσουμε ξανά τη μνήμη να μας ξυπνά και να μας θυμίζει το μεγάλο μας χρέος. Συνεχίζουμε αταλάντευτοι την αποστολή και τη δράση μας με ποιοτικές εκδηλώσεις και ενέργειες με στόχο στον γκρίζο ορίζοντα που μας περιβάλλει να δούμε σύντομα φωτεινά χρώματα αισιοδοξίας και χαράς που θα φτιάχνουν το μεγάλο πίνακα της ελευθερίας του τόπου μας και του Καραβά μας».
Οι δάσκαλοι που υπηρετήσαν στα Δημοτικά Σχολεία Καραβά και Παλιοσόφου την σχολική περίοδο
1973-74 μαζί με τους απόφοιτους μαθητές των πιο πάνω σχολείων του 1974