Συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών στη Λεμεσό – 2.10.2021

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωινή συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά στη Λεμεσό.  Η συνάντηση, πού έχει πλέον καθιερωθεί, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου στο πάρκο Υψούπολις «Ο Ανεμόμυλος»  και σε αυτή παρευρέθηκαν 70 και πλέον συνταξιούχοι Καραβιώτες.

Οι συνταξιούχοι αυτοί του Καραβά  που διαμένουν προσωρινά στη Λεμεσό έσμιξαν τη χαρά της  συναπάντησης με τη νοσταλγία του πανέμορφου χωριού τους, ατσαλώνοντας τη θέληση τους για επιστροφή στη γη του Καραβά. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καραβά  Νίκος Χατζηστεφάνου μαζί με τη σύζυγό του, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πανίκος Μανώλη και Σωτήρα Ποταμίτου, οι Κοινοτάρχες Έξω Γειτονιάς Πανίκος Στυλιανού και Αγίου Ανδρέα Ανδρέας Ποταμίτης και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΑΕΚ- Λάμπουσα Δαμιανός Χατζηδαμιανού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμος Καραβά προσέφερε πρόγευμα και καφέ και ακολούθησε προσφορά γεύματος σε όλους όσοι παρευρέθηκαν. Το πρόγραμμα περιελάβανε σύντομη προσφώνηση από τον Πανίκο Μανώλη, ο οποίος πρωτοστάτησε για την οργάνωση της συνάντησης, και ενημέρωση από τον Δήμαρχο Καραβά για τις προσεχείς εκδηλώσεις του Δήμου και των οργανωμένων συνόλων του Καραβά, τα τρέχοντα θέματα και δραστηριότητες του Δήμου, καθώς και προσφυγικά θέματα. Ακολούθησε συζήτηση για τις δραστηριότητες και επιδιώξεις των οργανωμένων συνόλων του Καραβά, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν τους Καραβιώτες που διαμένουν στη Λεμεσό. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν δύο σύντομα ντοκιμαντέρ για τον Καραβά, παραγωγής του Δήμου Καραβά.

Σε όλους όσους παρευρέθηκαν δόθηκε αντίγραφο της τελευταίας έκδοσης του Δήμου Καραβά, «Καραβιώτικα Δρώμενα», 2021 που μόλις κυκλοφόρησε.

Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε πνεύμα εγκαρτέρησης και αγωνιστικής διάθεσης, προσμονής και θέλησης για επιστροφή στη γη του Καραβά που ζει και μας καρτερεί.