Συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών, Λευκωσία – 28.2.19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Πρωινή συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών 28 Φεβρουαρίου, 2019.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρωινή συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών, που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών,.

Ογδόντα περίπου συνταξιούχοι Καραβιώτες έσμιξαν τη χαρά του συναπαντήματος τους με τη νοσταλγία του πανέμορφου χωριού τους, ενδυναμώνοντας και ατσαλώνοντας τη θέληση τους για επιστροφή στη γη του Καραβά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραβά, Νίκος Παπαπέτρου, Σωτήρα Ποταμίτου, Κώστας Κωνσταντίνου και Μάριος Μούγης, η Μάρω Χατζηστεφάνου, πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος, ο τέως Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας και μέλη του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», καθώς και μέλη των άλλων οργανωμένων συνόλων του Καραβά.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε σύντομη προσφώνηση από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Δήμου και τις επόμενες εκδηλώσεις. Ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ «Το σπίτι που γεννήθηκα», παραγωγής 2015, της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, στο οποίο αποτυπώνεται ο πόθος των Κυπρίων για επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες. Στη συνέχεια προσφέρθηκε πρόγευμα και καφές σε όσους παρευρέθηκαν.

Δέσμευση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά, η πρωτοβουλία αυτή να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, ώστε να ενδυναμωθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών να καταστεί τόπος συνάντησης των Καραβιωτών μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής στον αξέχαστο Καραβά.

Παρόμοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας στη Λεμεσό, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και προγραμματίζεται να γίνει στην Πάφο την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.