Συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών στη Λευκωσία – 23.9.2020

Πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Royal Hall στη Λευκωσία, συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών. Η συνάντηση ήταν η τρίτη σε σειρά από τις συναντήσεις που έγιναν το 2020 προς τιμή των συνταξιούχων, αφού προηγήθηκαν αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Λεμεσό και Πάφο.

Σε ένα ευχάριστο κλίμα, πολλοί συνταξιούχοι Καραβιώτες που διαμένουν στην περιοχή της Λευκωσίας είχαν την ευκαιρία να δουν τους συγχωριανούς τους και να αναπολήσουν τις όμορφες στιγμές που έζησαν μαζί στον Καραβά.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε χαιρετισμό από τον δήμαρχο Καραβά Νίκο Χατζηστεφάνου και ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Δήμου και των οργανωμένων συνόλων του Καραβά. Ακολούθησε προβολή 25λεπτης ταινίας για τον Καραβά, που ετοίμασαν οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Χαράλαμπος Μελαχρινός και η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο λεύκωμα του Καραβά. Εμφανής ήταν η συγκίνηση όλων από τις αναμνήσεις της σκλαβωμένης γης μας. Ακολούθως προσφέρθηκε γεύμα από τον Δήμο σε όσους παρευρέθηκαν.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Καραβά Σωτήρα Ποταμίτου, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντίνου, ο κοινοτάρχης Αγίου Ανδρέα Καραβά Ανδρέας Ποταμίτης, η πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος Μάρω Χατζηστεφάνου, η Πρόεδρος του Ομίλου Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας, η Πρόεδρος της Χορωδίας «Η Φωνή της Κερύνειας», η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Καραβά, καθώς και μέλη των άλλων οργανωμένων συνόλων του Καραβά.

Δέσμευση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά είναι ότι, η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, ώστε να ενδυναμώνονται οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών και να συντηρείται η θέληση για επιστροφή σε ένα ελεύθερο Καραβά.