Συνάντηση Καραβιωτών με Αποδήμους – 22 Αυγούστου 2011


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ


ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “Ο ΚΑΡΑΒΑΣ”


22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 


Με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών και των δραστηριοτήτων, τους κοινούς στόχους και τις επιδιώξεις των Καραβιωτών πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα των Καραβιωτών συνάντηση των οργανωμένων συνόλων του Καραβά της Κύπρου με τους εκπροσώπους των οργανώσεων των αποδήμων Καραβιωτών. Τη συνάντηση, η οποία τελούσε υπό την  αιγίδα του Δήμου Καραβά και τη χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, οργάνωσε το Προσφυγικό Σωματείο της Κύπρου «Ο Καραβάς».


Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των οργανωμένων συνόλων του Καραβά που βρίσκονται στην Κύπρο, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Παπαϊωάννου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά, τα  μέλη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κ. Σωτήριος Φραγκέσκου και τα μέλη της, ο Πρόεδρος κ. Λάμπρος Μαούρης και μέλη του Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, εκπρόσωποι της Αθλητικής Ένωσης Καραβά – Λάμπουσα, οι κ. Νίκος Παπαπέτρου και Πανίκος Στυλιανού, καθώς και ο Καραβιώτης Πρόεδρος του «Παγκύπριου» Συνδέσμου Αμερικής, Κύπρου, κ. Χρίστος Χριστοδούλου. 


Από τα Σωματεία των Αποδήμων Καραβιωτών παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου «Λάμπουσα» Νέας Υόρκης  κ. Σταύρος Καμηλάρης με τη σύζυγό του Μαρία και ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Μεγάλης Βρεττανίας   κ. Σάββας Παυλίδης  με τη σύζυγό του Έλλη. Η Πρόεδρος του Σωματείου «Λάμπουσα» Μελβούρνης κ. Μάρω Γεμέττα  έστειλε μήνυμα στη συγκέντρωση με τις απόψεις των Καραβιωτών της Αυστραλίας. Παρευρέθηκαν επίσης οικογένειες αποδήμων  Καραβιωτών που βρίσκονται αυτό τον καιρό στην Κύπρο. 


   

Ο κ. Νίκος Χατζηστεφάνου, πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» απευθύνει χαιρετισμό στη συνάντηση


Το Προεδρείο της συνάντησης.  Από αριστερά, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Λονδίνου, του Σωματείου «Λάμπουσα» Νέας Υόρκης, του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», ο Δήμαρχος Καραβά και ο Γραμματέας του Σωματείου «Ο Καραβάς». Στο βήμα ο Α’ Αντιπρόεδρος του Σωματείου της Κύπρου διαβάζει μήνυμα από το Σωματείο «Λάμπουσα» Μελβούρνης


Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκος Χατζηστεφάνου, ο οποίος ανέπτυξε τον σκοπό και τους στόχους της συνάντησης και ακολούθησε χαιρετισμός από το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι περιέγραψαν τις δραστηριότητες των Σωματείων τους.  Εκ μέρους του Σωματείου «Λάμπουσα» Νέας Υόρκης  μίλησε ο κ. Σταύρος Καμηλάρης και εκ μέρους του Συνδέσμου Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Μεγάλης Βρεττανίας ο κ. Σάββας Παυλίδης. Ο κ. Ανδρέας Πατέρας, Γενικός Γραμματέας του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», ανέπτυξε τη δράση και τις δραστηριότητες του Σωματείου της Κύπρου και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Φραγκίσκος Χ’’ Φραγκίσκου  διάβασε  το μήνυμα του Σωματείου «Λάμπουσα» Μελβούρνης. Επίσης ο Πρόεδρος του «Παγκύπριου» Συνδέσμου Αμερικής, Κύπρου, κ. Χρίστος Χριστοδούλου μίλησε για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου.


   

Στιγμιότυπο από την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων. Η Β’ Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νούλα Φραγκούδη διατυπώνει τις εισηγήσεις της


Αναμνηστική φωτογραφία με τους διοργανωτές της συνάντησης και τους αντιπροσώπους των σωματείων των αποδήμων


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκος Χατζηστεφάνου παρουσίασε εισηγήσεις για συντονισμό των δραστηριοτήτων των Καραβιωτών και ακολούθησε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Η συνάντηση τέλειωσε με τον ορισμό επιτροπών που θα επεξεργαστούν και θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις για κοινές ενέργειες και δραστηριότητες των Καραβιωτών και έκλεισε με συνεστίαση προς τιμή των παρευρισκομένων αποδήμων του Καραβά.


ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ»