Συνάντηση Γυναικών Δήμου Καραβά – 19.4.2023

 

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συνάντηση γυναικών του Καραβά στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, την Τετάρτη της Διακαινησίμου, στις 19 Απριλίου 2023 το πρωί.  Στην συνάντηση παρευρέθηκαν περισσότερες από 100 Καραβιώτισσες, οι οποίες είχαν την ευκαιρία, μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, να σμίξουν ξανά με παλιές φίλες και γειτόνισσες του Καραβά και να θυμηθούν τα ωραία χρόνια των εορτών του Πάσχα στον Καραβά.

Όπως και οι προηγούμενες, η συνάντηση έγινε με πρόσκληση του Δημάρχου Καραβά και ένας από τους σκοπούς της ήταν να τηρηθεί το παραδοσιακό πασχαλινό έθιμο του τσουγκρίσματος κόκκινων αυγών, που έβαψαν οι Παναγιώτης και Σούλα Μανώλη.  Σε μια ευχάριστη και γιορταστική ατμόσφαιρά έγινε το τσούγκρισμα των αυγών και κάθε ομάδα ανέδειξε την νικήτρια της.  Η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η κ. Πιστούλα Ταμανά, στην οποία δόθηκε ένα συμβολικό αναμνηστικό του Δήμου Καραβά.  Στις παρευρισκόμενες προσφέρθηκε καφές/τσάι και αλμυρά, προσφορά της κ. Ρούλας Μαυρονικόλα, εις μνήμη των γονιών και της αδελφής της.

Την συνάντηση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου, ο οποίος ευχήθηκε αυτό να είναι το τελευταίο Πάσχα που γιορτάζουμε στην προσφυγιά.  Ακολούθησε η προβολή δύο σύντομων φιλμ, «Χριστός Ανέστη» και «Τη Υπερμάχω», με φωτογραφίες από τις εκκλησίες του Καραβά.  Στην συνέχεια η πρώην Βουλευτής κ. Ρούλα Μαυρονικόλα, διάβασε ένα συγκλονιστικό άρθρο του αείμνηστου πατέρα της Μιχάλη Κοκκινίδη, με τίτλο «Ευχή και Κατάρα», που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στις παρευρισκόμενες. Οι κυρίες Νούλα Παγδατή Φραγκούδη, Ηρώ Άσπρου και Βασιλική Χριστοδουλίδου μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους από τα έθιμα του Πάσχα στον Καραβά, όπως το στόλισμα του επιταφίου, της λαμπρατζιάς κ.α.

Η σύζυγος του Δημάρχου Μάρω Χατζηστεφάνου, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό βιβλίο της Καραβιώτισσας δασκάλας, τέως Διευθύντριας Βασιλικής Χριστοδουλίδου, «Σελίδες από τη Ζωή μου», και ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν στο Ταμείο Ευημερίας Καραβιωτών.

Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τις Κυρίες του Καραβά για την επόμενη συνάντηση την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, ήμερα της Αναλήψεως του Σωτήρος, ώρα 10.30 π.μ. στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών.