Συνάντηση Γνωριμίας με Ευρωβουλευτές – 28 Οκτωβρίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάντηση Γνωριμίας με Ευρωβουλευτές


Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011


Μετά από πρωτοβουλία της Κύπριας Ευρωβουλευτού κ. Αντιγόνης Παπαδοπούλου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημάρχων και εκπροσώπων των Κατεχόμενων Δήμων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011, στο ξενοδοχείο Hilton Park  στη Λευκωσία και σε αυτήν συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου.


   

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση


Αναμνηστική φωτογραφία με τους Ευρωβουλευτές, τους Δημάρχους και εκπροσώπους των κατεχόμενων Δήμων


Οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Κατεχόμενων Δήμων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με την Δρ. Antonyia Parvanova, ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας, την κ. Kinga Goncz, ευρωβουλευτή της Ουγγαρίας και τον Edward Sciluna ευρωβουλευτή της Μάλτας και να ανταλλάξουν απόψεις για το έργο και την αποστολή των κατεχόμενων Δήμων με βασικό θέμα αναφοράς το πρόβλημα της σύλησης της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς Μέσα στα πλαίσια της συζήτησης προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους σχετικά με το θέμα.


Στη συνέχεια έγινε μια γόνιμη και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων όπου τονίστηκε η σημασία προβολής θέσεων αρχών και η ανάδειξη του κατοχικού προσωπείου της Τουρκίας.
 

Ο Δήμαρχος Καραβά, κ. Γιάννης Παπαϊωάννου επιδίδει αναμνηστικό ενθύμημα στη κ. Αντιγόνη Παπαδοπούλου


Η προκλητική στάση της Τουρκίας να μην σέβεται βασικές αρχές σε θέματα πολιτισμού και εφαρμογής ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθεί να προβληματίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δεν βλέπει καθόλου βήματα προόδου προς αυτή την κατεύθυνση. Γενικό συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι δραστηριότητες και οι επαφές σε διάφορα κέντρα και οργανισμούς που επηρεάζουν τα κρατικά συμφέροντα της Τουρκίας με στόχο να ασκηθούν πιέσεις συμμόρφωσής της με το Ευρωπαϊκό περιβάλλον και τις αρχές του, στο οποίο επιδιώκει να ενταχθεί.