Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Δήμου Καραβά με τον Υφυπουργό Πολιτισμού – 25.4.23

Αντιπροσωπεία του Δήμου Καραβά, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νίκο Χατζηστεφάνου, πραγματοποίησε χθες, 25 Απριλίου 2023, συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος κατάγεται από τον Καραβά. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Καραβά, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» Ανδρέας Χαραλάμπους και η Γραμματέας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, Καλλιόπη Χαρμαντά Πρωτοπαπά.

Στην πολύ φιλική και εποικοδομητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Υφυπουργείου Πολιτισμού, έγινε συζήτηση για την πλούσια δράση του Δήμου Καραβά στον τομέα της προώθησης του πολιτισμού, καθώς και τις συνεχείς ενέργειες του Δήμου για διατήρηση, προβολή και προώθηση της τέχνης του φερβολιτέ.

Ο φερβολιτές είναι είδος δαντέλας, ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ιστορία και τη λαϊκή παράδοση του Καραβά. Ο Δήμος Καραβά ενέγραψε τον φερβολιτέ στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου και έκτοτε καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για διατήρησή του, αλλά και προώθησή του στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης, αφού ενημερώθηκε για την πολύπλευρη δράση και δραστηριοποίηση του Δήμου Καραβά, διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας και στήριξης του Υφυπουργείου Πολιτισμού προς τον κατεχόμενο Δήμο μας.

Ως ένδειξη εκτίμησης προς τον Υφυπουργό, ο Δήμαρχος Καραβά του επέδωσε αναμνηστικό δώρο, μια δαντέλα φερβολιτέ, για να κοσμεί το γραφείο του και να του θυμίζει την Καραβιώτικη καταγωγή του.