Συμμετοχή σε εκδηλώσεις στο Δήμο Αμυνταίου – 20-22 Μαϊου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΑΒΑ


ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


Μέσα στα πλαίσια ενίσχυσης των αδελφικών δεσμών μεταξύ των Δήμων Καραβά Κύπρου και Αμυνταίου Ελλάδας, ο Δήμαρχος Καραβά παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Δήμο Αμυνταίου το διήμερο 20-22 Μαΐου 2011.


Ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε με διάφορες εκδηλώσεις τους πολιούχους Άγιούς του, Κωνσταντίνο και Ελένη. Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου όπου μεταξύ άλλων προβλήθηκε η αδελφική σύνδεση μεταξύ των Δήμων Καραβά και Αμυνταίου και πραγματοποιήθηκε μουσική συναυλία με τη συμμετοχή της μικτής χορωδίας του συλλόγου Ε.Σ. Αμύντα Αμυνταίου.


Η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου, διοργάνωσε εκδήλωση το Σάββατο 21 Μαΐου με την ευκαιρία της προβολής της μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Καραβά, παρουσίασε το θέμα «Η καταστροφή της θρησκευτικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο». Ένα θέμα το οποίο συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους και ανέδειξε τη τραγική πτυχή μια μεγάλης ενότητας που συνδέεται με τη συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή της μισής μας πατρίδας.


   

Ο Δήμαρχος Καραβά στην παρουσίασή του με θέμα «Η Καταστροφή της θρησκευτικής κληρονομίας στην κατεχόμενη Κύπρο»


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην αίθουσα του Πολιτιστικό Κέντρου Αμυνταίου


Η δεύτερη παρουσίαση στην εκδήλωση έγινε από την κ. Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Η ακτινοβολία της ελληνικής παιδείας στον Ιστορικό Πόντο και επιλογές του κεμαλικού παράγοντα την περίοδο του εκτουρκισμού της οθωμανικής αυτοκρατορίας».


Εποικοδομητική από κάθε άποψη ήταν η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Καραβά με το Δήμαρχο Αμυνταίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου τα οποία ανέλαβαν καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο, μέσα από την οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις για περεταίρω σύσφιξη των αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Δήμων. Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο πολιτισμός προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάδειξης ιστορικών δεσμών και η αξιοποίησή του θα είναι πάντοτε μέσα στις προτεραιότητες των δύο Δήμων.


   

Ανταλλαγή ενθυμημάτων μεταξύ των Δημάρχων Καραβά και Αμυνταίου, κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και Ιωακείμ Ιωσηφίδη αντίστοιχα


Ανταλλαγή ενθυμημάτων με τον Πρόεδρο της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου κ. Ηρακλή Χρυσοστομίδη