Συμμετοχή Δήμου Καραβά στην εκπομπή Παραδοσιακή βραδιά – 2.11.2020

Προβλήθηκε από το ΡΙΚ1 την Κυριακή 1η Νοεμβρίου και ώρα 9.30μμ – 11.00μμ η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά», η οποία ήταν αφιερωμένη στον κατεχόμενο Δήμο Καραβά και την Αμμόχωστο.

Ολόκληρη η εκπομπή μύριζε Καραβά με αναφορές, τραγούδια και δίστιχα αφιερωμένα στον κατεχόμενο Δήμο μας.
Στην εκπομπή συμμετείχαν ο δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου και ο τέως δήμαρχος Καραβά Γιάννης Παπαϊωάννου. Μαζί τους και η εκπαιδεύτρια «φερβολιτέ» Καλλισθένη Λουκά, η οποία παρουσίασε την ξεχωριστή σε ομορφιά δαντέλα «φερβολιτέ», την οποία συναντούσε κανείς αποκλειστικά στον Καραβά και έχει περιληφθεί στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Κληρονομιάς της Κύπρου. Η εκπομπή άρχισε με το τραγούδι «Πορτοκαλιά του Καραβά», που έχει ταυτιστεί με τον Καραβά μας, και διανθίστηκε με τραγούδια αφιερωμένα στον Καραβά από τους μουσικούς Καίτη Οικονομίδου και Μάριο Χαραλαμπίδη. Το χορευτικό συγκρότημα της δραστήριας Νεολαίας του Δήμου Καραβά παρουσίασε μια όμορφη χορευτική ενότητα με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.

Τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες προβάλλουν τα κατεχόμενα μας εδάφη, διατηρούν τη μνήμη της κατεχόμενης μας γης και ενισχύουν τη θέλησή μας για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες.

Ο Δήμος Καραβά εκφράζει τις ευχαριστίες του στον τέως δήμαρχο Καραβά Γιάννη Παπαϊωάννου, την εκπαιδεύτρια «φερβολιτέ» Καλλισθένη Λουκά, τους μουσικούς Καίτη Οικονομίδου και Μάριο Χαραλαμπίδη, τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Κυπριανού και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος της νεολαίας του Δήμου για τη συμμετοχή τους την εκπομπή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ο Δήμος Καραβά εκφράζει στο ΡΙΚ, τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ για την άψογη συνεργασία, την παρουσιάστρια της εκπομπής Άντρη Καραντώνη, τον παραγωγό και σε όλους τους συντελεστές της εκπομπής, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Προσπάθεια του Δήμου μας είναι ο Καραβάς να διατηρηθεί ζωντανός μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής μας.