Συμμετοχή Δήμου Καραβά σε Ημερίδα για Θέματα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – 23.5.2021

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα στη Λεμεσό μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για θέματα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Ύψωνα και την Κυπριακή Επιτροπή Διεθνούς Οργανισμού Λαϊκού Πολιτισμού και σε αυτή συμμετείχε ο Δήμος Καραβά, παρουσιάζοντας την παραδοσιακή δαντέλα φερβολιτέ, στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου από το 2016.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε μεταξύ άλλων χαιρετισμούς από τους δημάρχους Ύψωνα και Καραβά, Παντελή Γεωργίου και Νίκο Χατζηστεφάνου αντίστοιχα, καθώς και ομιλία για την Καραβιώτικη δαντέλα φερβολιτέ από την Καραβιώτισσα φιλόλογο-ερευνήτρια Πίτσα Πρωτοπαπά. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Μιχάλη Ττερλικκά.

Στον προθάλαμο του Δημοτικού Θεάτρου, ο Δήμος Καραβά παρουσίασε μια πλούσια έκθεση δαντέλας φερβολιτέ, ενώ τεχνίτριες επιδείκνυαν την τέχνη κατασκευής της ξεχωριστής αυτής δαντέλας. Ιδιαίτερη παρουσία, η εκπαιδεύτρια φερβολιτέ Νούλα Στυλιανού με τη μητέρα της Μαρούλα.

Το παρών τους στην ημερίδα έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καραβά Πανίκος Μανώλη και ο Κοινοτάρχης Έξω Γειτονιάς Πανίκος Στυλιανού.