Σύγκλιση Οργανωμένων Συνόλων Καραβά – 19.9.19

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, κοινή συνάντηση/συνεδρία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Προέδρους και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των οργανωμένων συνόλων του Δήμου Καραβά.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά, προσκλήθηκαν οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Δ.Σ των πιο κάτω Σωμάτων:

Σχολική Εφορεία Καραβά

Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς»

Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά

Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας»

Αθλητική Ένωση Καραβά – Λάμπουσα

143o Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καραβά

Καθώς επίσης οι Δήμαρχοι, τέως και πρώην και οι Κοινοτάρχες του Καραβά.

Σκοπός της συνεδρίας ήταν η ενημέρωση για τις δραστηριότητες που προγραμματίζουν τα οργανωμένα σύνολα του Καραβά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν τους Καραβιώτες, όπως η συντήρηση του κοιμητηρίου Καραβά, τα μαθήματα χορού για παιδιά και νέους, τα μαθήματα εκμάθησης του παραδοσιακού κεντήματος «φερβολιτές» και η προσπάθεια που γίνεται για καταρτισμό καταλόγου με όλους τους επαγγελματίες ιδιώτες Καραβιώτες. Έγινε επίσης ενημέρωση για τις εργασίες που θα γίνουν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών και αφορούν την κατασκευή στεγάστρου, την διαμόρφωση αποθηκευτικών χώρων, όπως επίσης και την κατασκευή Μνημείου αφιερωμένου στους Καραβιώτες που σκοτωθήκαν στην Τουρκική εισβολή και σε όσους απέθαναν στην προσφυγιά με την ελπίδα του γυρισμού σε ένα ελεύθερο Καραβά.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καραβά, Νίκο Χατζηστεφάνου και ενημέρωση για τις δραστηριότητες των πιο πάνω συνόλων από τους Προέδρους ή Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωμάτων. Μετά την ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων.

Κοινό αίσθημα είναι ότι οι Καραβιώτες προχωρούν ομόψυχα στην πικρή πορεία της προσφυγιάς με στόχο και προσδοκία την επιστροφή σε ένα ελεύθερο Καραβά.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΑΒΑ