Προβολή Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σε ξένη Πατρίδα» – 18 Δεκεμβρίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδήλωση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Καραβά


Προβολή Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σε ξένη Πατρίδα»


18 Δεκεμβρίου 2012 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 η εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά με θέμα τις παραδόσεις και την αγάπη των αποδήμων μας για την Κύπρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών και σε αυτήν παρευρέθηκαν Καραβιώτες, φίλοι του Καραβά και πλήθος κόσμου.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και τον πρόεδρο του Συνδέσμου «Παγκύπριου» Αμερικής – παράρτημα Κύπρου κ. Κρις Χριστοδούλου. Στη συνέχεια μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Σε ξένη πατρίδα – Απόδημοι Κύπριοι στις ΗΠΑ» του Πέτρου Πετρίδη από τη φιλόλογο κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδου καθώς και προβολή του ομώνυμου ντοκιμαντέρ του Πέτρου Πετρίδη  με τίτλο «Σε ξένη πατρίδα – Απόδημοι Κύπριοι» με θέμα τις δραστηριότητες των αποδήμων που διαμένουν στο εξωτερικό το οποίο άφησε κατασυγκινημένους όσους το παρακολούθησαν.


   

Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στο ζεύγος Γιώργου και Ερασμίας Ελισσαίου


Αναμνηστική φωτογραφία με τον Πέτρο Πετρίδη σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ «Σε ξένη πατρίδα – Απόδημοι Κύπρου στις ΗΠΑ» με όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης


Στο καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος το χορευτικό συγκρότημα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά παρουσίασε χορευτική ενότητα με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς κερδίζοντας τα θετικά σχόλια και το θερμό χειροκρότημα όλων.


Τιμήθηκαν από το Δήμο Καραβά για τη συνολική προσφορά τους στην προβολή του Εθνικού θέματος της Κύπρου στην Αμερική, το ζεύγος Γιώργου και Ερασμίας Ελισσαίου.


Μέσα από την εκδήλωση τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των παραδόσεών μας και της συνέχισης του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση διατηρώντας ταυτόχρονα άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής στην αξέχαστη κωμόπολη του Καραβά και σε όλη την κατεχόμενη γη μας.