Πρώτη Συνεδρία Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καραβά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πρώτη Συνεδρία Νέου


Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καραβά


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του εκτοπισμένου Δήμου Καραβά, η πρώτη συνεδρία του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου.


Προηγήθηκε το κόψιμο της βασιλόπιτας με την ευχή όλων στην επόμενη πενταετία να συνεχιστεί η πολύπλευρη αποστολή του Δήμου, σε ένα πνεύμα ενότητας, συλλογικής και ποιοτικής δράσης με άξονες αναφοράς την προβολή του Καραβά μέσα από εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες και την ενίσχυση του αγώνα για λευτεριά και δικαίωση.


Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου αφού καλωσόρισε όλα τα μέλη, έδωσε μια σύντομη, αναλυτική αναφορά για τους στόχους και τις επιδιώξεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.


Στη συνέχεια, στο πρώτο θέμα της συνεδρίας, εξελέγη ο αντιδήμαρχος Καραβά κ. Πανίκος Μανώλη ο οποίος με τη σειρά του τόνισε τη σημασία της συλλογικής προσφοράς σε πνεύμα ενότητας και σωστού προγραμματισμού.


Το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καραβά συζήτησε επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το Εθνικό πρόβλημα της Κύπρου στη διαδικασία των συνομιλιών που διεξάγονται. Με αγανάκτηση σημειώνει και καταδικάζει την άκαμπτη στάση της Τουρκικής πλευράς με στόχο την αναγνώριση δύο κρατών και την αρνητική της προσέγγιση σε όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν τη λύση του Κυπριακού.
 

Το Νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά. Από αριστερά, Νίκος Παπαπέτρου, Μάρω Χατζηστεφάνου, Σωτήρα Ποταμίτου, Γιάννης Παπαϊωάννου (Δήμαρχος), Δημήτρης Επιφανίου, Δέσπω Ευτυχίου, Λουκής Ιακωβίδης, Παναγιώτης Μανώλη (Αντιδήμαρχος) και Λάμπρος Μαούρης


Το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά επαναβεβαίωσε τις πάγιες θέσεις αρχών στις οποίες η πολιτική ηγεσία του τόπου πρέπει να παραμείνει σταθερή και ανυποχώρητη.


Ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι η λύση του Εθνικού μας προβλήματος για να είναι δίκαιη και βιώσιμη πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, να απαλλάσσει την Κύπρο από τα κατοχικά στρατεύματα και τους εποίκους, να εξασφαλίζει την επιστροφή μας στα σπίτια και τις περιουσίες μας σε συνθήκες Ελευθερίας, μονιμότητας, ασφάλειας, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων και να διασφαλίζει την ειρήνη και την ευημερία για όλους τους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε πνεύμα ενότητας και συλλογικής δράσης το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά δεσμεύεται ότι θα εργαστεί με ζήλο και αφοσίωση για να ενδυναμωθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων δημοτών Καραβά και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, να προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός της κατεχόμενης κωμόπολης μέσα από εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες και να ενισχύεται ο στόχος για απαλλαγή της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή και τη διαίρεση το συντομότερο δυνατό.