Πρώτη Συνεδρία Δ.Σ. Καραβά για το 2013 – 17 Ιανουαρίου 2013


Πρώτη Συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καραβά για το 2013


Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του εκτοπισμένου Δήμου Καραβά, η πρώτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά για το 2013.


Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου αφού καλωσόρισε όλα τα μέλη, παρουσίασε μια σύντομη, περιεκτική αναφορά για τους στόχους και τις επιδιώξεις της νέας χρονιάς. Δόθηκε προς όλα τα μέλη αντίγραφο του καταλόγου δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά με οργανωτικές λεπτομέρειες και άλλα πληροφοριακά στοιχεία. Προηγήθηκε μια ανασκόπηση του έργου που επιτέλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο το 2012. Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά συζήτησε μεταξύ άλλων για το θέμα του περιουσιακού και τις αυξανόμενες αιτήσεις προς την παράνομη «Επιτροπή Αποζημιώσεων» της Τουρκίας. Ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη πώληση των ελληνοκυπριακών περιουσιών στην Τουρκία. Προς τούτο ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη ότι σύντομα ο Γενικός εισαγγελέας θα συγκαλέσει σύσκεψη όλων των φορέων μεταξύ των οποίων και οι κατεχόμενοι Δήμοι για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος. 

 


Φωτογραφικά στιγμιότυπα με το Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά


Ακολούθησε κόψιμο της βασιλόπιτας με την ευχή όλων η πολύπλευρη αποστολή του Δήμου να συνεχιστεί σε ένα πνεύμα ενότητας, συλλογικής και ποιοτικής δράσης με άξονες αναφοράς την προβολή του Καραβά μέσα από εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες και την ενίσχυση του αγώνα για λευτεριά και δικαίωση.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά δεσμεύεται ότι θα εργαστεί με ζήλο και αφοσίωση για να ενδυναμωθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων δημοτών Καραβά και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, να προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός της κατεχόμενης κωμόπολης μέσα από εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες και να ενισχύεται ο στόχος για απαλλαγή της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή και τη διαίρεση το συντομότερο δυνατό.