Πρωινή συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών – 26.9.19

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, πρωινή συνάντηση των συνταξιούχων Καραβιωτών. Η συνάντηση ήταν η τέταρτη σε σειρά από τις συναντήσεις που έγιναν το 2019 προς τιμή των συνταξιούχων και η 2η που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία αυτή τη χρονιά.

Σε ένα εγκάρδιο και ευχάριστο κλίμα, περισσότεροι από εξήντα συνταξιούχοι Καραβιώτες είχαν ευκαιρία να συναντηθούν, να κουβεντιάσουν με τους συγχωριανούς τους και να αναπολήσουν τις όμορφες στιγμές που έζησαν στον Καραβά.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε χαιρειτσμό από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και ενημέρωση για τις επόμενες εκδηλώσεις του Δήμου και των οργανωμένων συνόλων του Καραβά. Ακολούθησε προβολή σύντομης ταινίας για τον Καραβά, που ετοίμασαν οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Χαράλαμπος Μελαχρινός και το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο λεύκωμα του Καραβά. Η ταινία άφησε άριστες εντυπώσεις στους παρευρισκομένους. Τους μετέφερε στον κατεχόμενο Καραβά και τους θύμισε μέρες χαράς και ευτυχίας στα υπέροχα μέρη του Δήμου μας. Εμφανής ήταν η συγκίνηση όλων από τις αναμνήσεις της σκλαβωμένης γης μας. Στη συνέχεια προσφέρθηκε πρόγευμα και καφές σε όσους παρευρέθηκαν.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραβά, Νίκος Παπαπέτρου και Μάριος Μούγης, η Μάρω Χατζηστεφάνου, πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος, ο τέως Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας και μέλη του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», καθώς και μέλη των άλλων οργανωμένων συνόλων του Καραβά.

Δέσμευση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά είναι ότι, η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί και να ενισχυθεί, ώστε να ενδυναμωθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών να καταστεί τόπος συνάντησης των Καραβιωτών, μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής στον αξέχαστο Καραβά.