Πρωινή συνάντηση συνταξιούχων – 9.3.18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρωινή συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών

στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών

9 Μαρτίου 2018

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρωινή συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών, που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών,.

Εκατόν περίπου συνταξιούχοι Καραβιώτες έσμιξαν τη χαρά του συναπαντήματος τους με τη νοσταλγία του πανέμορφου χωριού τους, ενδυναμώνοντας και ατσαλώνοντας τη θέληση τους για επιστροφή στη γη του Καραβά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραβά, Νίκος Παπαπέτρου, Σωτήρα Ποταμίτου, Κώστας Κωνσταντίνου και Μάριος Μούγης, η Μάρω Χατζηστεφάνου, πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος, η Πρόεδρος του Ομίλου Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας κ. Ελένη Κολιού, ο τέως Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας και μέλη του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», καθώς και μέλη των άλλων οργανωμένων συνόλων του Καραβά.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε σύντομη προσφώνηση από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και προβολή του ντοκιμαντέρ «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από την Τουρκία», παραγωγής της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, στο οποίο αποτυπώνεται το μεγάλο κεφάλαιο της καταστροφής της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο. Ακολούθησε επίσης προβολή της σύντομης ταινίας που γυρίστηκε από τον απόδημο Καραβιώτη Ματθαίο Γεωργίου, με σκηνές από τον Καραβά του 1948 και του 1970. Στη συνέχεια προσφέρθηκε πρόγευμα και καφές σε όσους παρευρέθηκαν.

Δέσμευση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά, η πρωτοβουλία αυτή να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, ώστε να ενδυναμωθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών να καταστεί τόπος συνάντησης των Καραβιωτών μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής στον αξέχαστο Καραβά.

Παρόμοια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας στη Λεμεσό, την Πέμπτη 15 Μαρτίου, ώρα 10.30πμ-1.00μμ.

 

Αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο
του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών

Στιγμιότυπο από την συνάντηση