Πρωινή συνάντηση Καραβιώτισσων – 16.2.23

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η πρωινή συνάντηση Καραβιώτισσων που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών. Μεγάλη χαρά και συγκίνηση επικράτησε ανάμεσα στις 100 περίπου Καραβιώτισσες, στις οποίες δόθηκε η ευκαιρία να ξανασμίξουν στην προσφυγιά και να θυμηθούν ανέμελες στιγμές στον Καραβά πριν το 1974.  Συγγενείς και γειτόνισσες είχαν τόσα να πουν μετά από χρόνια που είχαν να συναντηθούν. Αγκαλιές, φιλιά και ευχές συνόδευαν τις συναντήσεις τους με την κυριότερη ευχή να συναντηθούν ξανά στα σπίτια τους σε ένα ελεύθερο Καραβά.

Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου, ο οποίος ενημέρωσε τις παρευρισκόμενες για τις επόμενες δράσεις του Δήμου και των υπόλοιπων οργανωμένων συνόλων του Καραβά, καθώς και για τις επικείμενες δράσεις για διατήρηση, προβολή και προώθηση της Καραβιώτικης δαντέλας «φερβολιτές». Ακολούθησε η προβολή δεκαπεντάλεπτου φιλμ για τον Καραβά, σε σκηνοθεσία Χαράλαμπου Χαραλάμπους και Χαράλαμπου Μελαχρινού.

Η συνάντηση διανθίστηκε με αφηγήσεις αναμνήσεων από τον Καραβά και τραγούδι από την Καίτη Οικονομίδου.

Σε όλες τις παρευρισκόμενες προσφέρθηκε καφές/τσάι και αλμυρά, μια προσφορά του Δήμου Καραβά.

Ο Δήμαρχος προσκάλεσε ξανά σε νέα συνάντηση των γυναικών του Καραβά την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 19 Απριλίου 2023, η ώρα 10.30 π.μ. στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών. Προγραμματίζεται να τσουγκρισθούν αυγά και να προσφερθούν οι παραδοσιακές φλαούνες. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας θα φροντίσει για τις διευθετήσεις.