Πρωινή συνάντηση ηλικιωμένων Καραβιωτών – 13.3.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πρωινή συνάντηση ηλικιωμένων Καραβιωτών


στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών


13 Μαρτίου 2017


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, η πρωινή συνάντηση ηλικιωμένων Καραβιωτών που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά.


Σαράντα περίπου ηλικιωμένοι Καραβιώτες έσμιξαν τη χαρά του συναπαντήματος τους με τη νοσταλγία του πανέμορφου χωριού τους, ενδυναμώνοντας και ατσαλώνοντας τη θέληση τους για επιστροφή στη γη του Καραβά.


Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Παπαπέτρου – συντονιστής της Επιτροπής Ευημερίας Λευκωσίας, Σωτήρα Ποταμίτου και Κώστας Κωνσταντίνου – μέλη της Επιτροπής, καθώς και η Μάρω Χατζηστεφάνου, πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος και επίσης μέλος της Επιτροπής.


Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε σύντομη προσφώνηση από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και προβολή του σαραντάλεπτου ντοκιμαντέρ «Καραβάς η ψυχής μας», παραγωγής Δήμου Καραβά, στο οποίο δεκατέσσερις ηλικιωμένοι Καραβιώτες μιλούν για τον Καραβά και για τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς. Στη συνέχεια προσφέρθηκε πρόγευμα και καφές σε όσους παρευρέθηκαν.


Δέσμευση του Δημάρχου Καραβά, η πρωτοβουλία αυτή να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, έτσι ώστε να ενδυναμωθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών να καταστεί τόπος συνάντησης των Καραβιωτών μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής στον αξέχαστο Καραβά.


Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό.
Αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών