Πολιτιστική συνάντηση αδελφοσύνης – 18.10.15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πολιτιστική Συνάντηση Αδελφοσύνης ΑΓΡΟΣ – ΚΑΡΑΒΑΣ


 Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2015


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού και ο Δήμος Καραβά με τίτλο «Κοινά ιστορικά στοιχεία των κωμοπόλεων Αγρού και Καραβά».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αγρού και περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού κ. Μιχάλη Κωνσταντινίδη, το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και το Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομο καθώς και ομιλία με θέμα «Κοινά ιστορικά στοιχεία των κωμοπόλεων Αγρού και Καραβά» από τον Τηλέμαχο Κληρίδη.


Το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος περιελάμβανε μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από τη μουσική δημιουργία του Δήμου Καραβά «Στον Καραβά», χορευτική ενότητα με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από παιδιά του Δημοτικού σχολείου Αγρού και Ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου Νεότητας Αγρού.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν 25 ζευγάρια που έχουν καταγωγή τον Καραβά και τον Αγρό καθώς επίσης έγινε ανταλλαγή ενθυμημάτων μεταξύ του Δήμου Καραβά και του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού. Αντιφώνηση εκ μέρους όλων όσων τιμήθηκαν στην εκδήλωση έγινε από την εκπαιδευτικό Νέλλη Λουκαΐδου.


Μέσα από το πρόγραμμα της εκδήλωσης προβλήθηκαν αρκετά κοινά ιστορικά στοιχεία των δύο γεωγραφικών χώρων Αγρού και Καραβά και αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι αρχές της αδελφοσύνης και της αλληλοστήριξης για να κρατηθούμε στις ρίζες μας και στις πολιτιστικές μας αξίες και παραδόσεις.


Της εκδήλωσης προηγήθηκε εκκλησιασμός στην εκκλησία Παναγίας Ελεούσας Αγρού στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος.Αναμνηστική φωτογραφία με όλα τα ζευγάρια που τιμήθηκαν στην εκδήλωση