Πολιτιστική εκδήλωση Δήμου Καραβά – 18.9.15


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πολιτιστική εκδήλωση Δήμου Καραβά


«Αξίες της πολιτιστικής μας παράδοσης», 18 Σεπτεμβρίου 2015 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, η πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καραβά και τη στήριξη του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» με τίτλο «Αξίες της πολιτιστικής μας παράδοσης».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο θέατρο του Πάρκου Ακροπόλεως στο Στρόβολο και περιελάμβανε μεταξύ άλλων χαιρετισμούς από τους Δήμαρχους Καραβά και Στροβόλου Γιάννη Παπαϊωάννου και Λάζαρο Σαββίδη αντίστοιχα, τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Κώστα Πατέρα και ομιλίες από τον Οργανωτικό Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Καραβά, Μάριο Μούγη με θέμα «Αξίες της πολιτιστικής μας παράδοσης» και τη Γεωργία Κύρρη με τίτλο «Ιστορικά στοιχεία και παραδόσεις για τους χορούς της Μικράς Ασίας».


Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης μια πλούσια χορευτική ενότητα με το χορευτικό συγκρότημα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά και το συγκρότημα «Ελληνικοί Ρυθμοί» το οποίο παρουσίασε ενότητα με Μικρασιάτικους χορούς.


   

 Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το χορευτικό συγκρότημα της νεολαίας Δήμου Καραβά


 Το χορευτικό συγκρότημα Ελληνικοί Ρυθμοί


Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από τη μουσική δημιουργία του Δήμου Καραβά «Στον Καραβά» και άλλες μουσικές δημιουργίες καταξιωμένων Κυπρίων και Ελλαδιτών καλλιτεχνών.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε μέσα στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος δραστηριοτήτων του Δήμου και της νεολαίας Καραβά με στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών αξιών του τόπου μας και να δοθούν ταυτόχρονα εφόδια και γνώσεις στη νέα γενιά για τον τόπο καταγωγής τους, την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα και γενικά για τον πλούσιο λαϊκό πολιτισμό της κωμόπολης Καραβά.


Η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος «Ελληνικοί Ρυθμοί» έδωσε μια πολύ θετική διάσταση στην εκδήλωση με παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Μικράς Ασίας, μια ποιοτική πολιτιστική προσφορά που συνδέεται με τους διάφορους σταθμούς της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους στο σύνολό του.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε με επιτυχία το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά Ελένη Δημοσθένους. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.