Πολιτιστική εκδήλωση από Νεολαία Καραβά – 4.7.14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πολιτιστική εκδήλωση από τους νέους του Καραβά


Ο Δήμος Καραβά με τη συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Πολιτιστικές ψηφίδες: ποίηση, μουσική, χορός». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο παραλιακό θέατρο «Ονήσιλλος» του Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό, την Παρασκευή 4 Ιουλίου και ώρα 8.00 μ.μ.


Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση Καραβιωτών ποιητών και απαγγελίες ποιημάτων τους από μέλη του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά με θέμα «Τα σαράντα χρόνια Τουρκικής κατοχής της πατρίδας μου, μας πονούν και μας πληγώνουν». Διαβάστηκαν ποιήματα από τις ποιητικές συλλογές των Καραβιωτών λογοτεχνών Μελπομένης Χατζηγρηγορίου, Ιωάννη Χαρμαντά, Τάκη Φυλακτού, Δημήτρη Κοζάκου, Μαρίας Περατικού Κοκαράκη, Μαρίας Χατζηλούκα Σεβέρη και Σάββα Κοσιάρη. Τα ποιήματα ανέγνωσαν οι Μαρία Γιάγκου, Ρεβέκκα Μούγη, Ηλιάνα Πετρίδου, Ανδρομάχη Στυλιανού, Χριστιάνα Αντωνουδιού, Ευαγγελία Θεοχάρους και Κατερίνα Παπαϊωάννου.


Στο μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια από τη μουσική δημιουργία του Δήμου Καραβά «Στον Καραβά» και άλλες μουσικές δημιουργίες καταξιωμένων Κυπρίων και Ελλαδιτών καλλιτεχνών. Στο μουσικό σχήμα συμμετείχαν οι Μάριος Χαραλαμπίδης, Άριστος Χριστοδούλου, Κυριάκος Μούγης, Κατερίνα Παπαϊακώβου, Ανδρέας Ελεσνίτσαλης και Ρεβέκκα Μούγη. Το χορευτικό συγκρότημα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά παρουσίασε στη συνέχεια μια πλούσια χορευτική ενότητα με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.


Στην εκδήλωση τιμήθηκαν δύο μέλη του Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά για διακρίσεις που είχαν τη χρονιά που πέρασε. Τιμήθηκε η Σωτηρούλλα Τσιουρούτη για τη διάκρισή της από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με το βραβείο του «Ευ αγωνίζεσθε». Επίσης, τιμήθηκε η Ειρήνη Χαραλάμπους για τη διάκρισή που πέτυχε στον παγκύπριο διαγωνισμό ποίησης που προκήρυξε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου.


Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, το χαιρετισμό του οποίου ανέγνωσε η επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης δρ. Ελένη Λοΐζου. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο αντιπρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Πανίκος Στυλιανού και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας Μαρία Πατσαλοσαββή. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά Ιωάννα Δημοσθένους.


Συνολικά στο πρόγραμμα συμμετείχαν 30 νέοι με Καραβιώτικη καταγωγή, ένα πολύ θετικό στοιχείο που αναδεικνύει το ενδιαφέρον και τη δραστηριοποίηση των νέων του Καραβά σε θέματα που συνδέονται με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου καταγωγής τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε μέσα από τα κείμενα και τις απαγγελίες στην καταδίκη των τετελεσμένων που δημιούργησε η Τουρκική Εισβολή του 1974 και στο στόχο του τερματισμού της κατοχής και της ελευθερίας της πατρίδας μας.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη στήριξη και χορηγία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.Αναμνηστική φωτογραφία με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας που συμμετείχαν  στην εκδήλωση