Ποιητική Βραδιά “Άκαυτη Βάτος” – 19.10.2021

 

Μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Καραβά και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών μια πολύ ενδιαφέρουσα ποιητική εκδήλωση με τίτλο «Άκαυτη Βάτος» η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Η ποιητική αυτή συνάντηση σκοπό είχε μέσα από τα επιλεγμένα ποιήματα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, να φέρει στην επικαιρότητα θέματα όπως τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, την αναχώρηση από την επίγεια ζωή του παγκόσμιου πλέον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και τον ύμνο προς τον έρωτα την αγάπη και την αξιοπρέπεια.  Έτσι, ξεκινώντας από τον Όμηρο μέχρι τα ταπεινά στιχάκια των Ρασούλη και Παπάζογλου, που είναι γραμμένα πάνω σε τοίχους και  παγκάκια, οι παγκόσμιου φήμης ποιητές μας  Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Κάλβος, Καβάφης, Καρυωτάκης, Γκάτσος, Λαπαθιώτης και αρκετοί άλλοι μας υπενθύμισαν ότι η ποίηση υμνεί, θρηνεί, προφητεύει, θαυμάζει, συγκινεί, προειδοποιεί, γράφει ιστορία και πολλά άλλα.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου σε σύντομη προσφώνηση του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και διαβεβαίωσε ότι το Πολιτιστικό Ίδρυμα θα προωθεί με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του τέτοιες πολιτιστικές δραστηριότητες.  Συγχάρηκε τους συντελεστές της ποιητικής βραδιάς και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις λογοτεχνικές τους επιδιώξεις.

Η όλη εκδήλωση αποτελείτο από τρεις ενότητες.  Έγινε προβολή ειδικού φιλμ σε σκηνοθεσία και επιλογή ποιημάτων από τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Χαράλαμπο Μελαχρινό.  Έγιναν  απαγγελίες ποιημάτων από τους Ειρήνη Πιτσιλλίδου, Κούλα Δράκου, Κυριάκο Κυριάκου, Λοΐζο Παύλου, Αντρέα Χαραλάμπους  και Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Στο μουσικό μέρος ερμήνευσαν με ιδιαίτερη επιτυχία ο Γιώργος Καλογήρου και η Μαρία Θεοδώρου.  Την γενική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο Χαράλαμπος Μελαχρινός.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Ευτυχία Άδωνη και την τεχνική υποστήριξη προβολών και ήχου ανέλαβε ο Αντρέας Μιχαήλ. Στο τέλος, ακολούθησε μικρή δεξίωση των καλεσμένων φίλων.