Πασχαλινή εκδήλωση Καραβιωτών – 6.5.2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πασχαλινή εκδήλωση Καραβιωτών


«Δευτέρα της Λαμπρής»


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά με τη συνεργασία του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», της Αθλητικής Ένωσης Καραβά «Λάμπουσα» και του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, τη Δευτέρα του Πάσχα.


   

Στιγμιότυπο από την περιφορά των εικόνων του Αγίου Γεωργίου και Αγίας Ειρήνης στο εκκλησάκι του Αγίου Ευφημιανού


Άποψη από τη συνεστίαση


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαΐου στον Κόρνο, στις εγκαταστάσεις του Σώματος Προσκόπων Κύπρου. Της εκδήλωσης προηγήθηκε δέηση στο εκκλησάκι του Αγίου Ευφημιανού που βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης από το Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομο. Συγκινητική ήταν η περιφορά των εικόνων του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Ειρήνης όπου όλοι οι Καραβιώτες με θρησκευτική κατάνυξη προσευχήθηκαν για να τερματιστεί η δοκιμασία της προσφυγιάς που συνεχίζεται για 39 χρόνια. Οι δύο από τις τρεις ενοριακές εκκλησίες του Καραβά είναι αφιερωμένες στον Άγιο Γεώργιο και στην Αγία Ειρήνη που γιόρταζαν στις 23 Απριλίου και 5 Μαΐου αντίστοιχα και λόγω των εορτών του Πάσχα η εκκλησία μας φέτος τους τιμά μετά το Πάσχα.
 

Στιγμιότυπο από τα παραδοσιακά πασχαλινά αγωνίσματα


Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή πέραν των 300 Καραβιωτών και φίλων της κωμόπολης. Δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να ανταλλάξουν τις ευχές τους, να δημιουργηθεί μια θετική διάθεση μέσα από την αλληλοστήριξη και τη χαρά της επανασύνδεσης καθώς επίσης να ανανεωθούν γνωριμίες και να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, ιδιαίτερα της νέας γενιάς του Καραβά. Τίμησαν με την παρουσία τους της εκδήλωση ο Δήμαρχος Λαπήθου Νεοπτόλεμος Κότσαπας καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποδήμων Λαπήθου και Καραβά Μεγάλης Βρετανίας κ. Ντίνος Αποστολίδης.   


Απονομές για τους μικρούς νικητές των διαγωνισμών


Μετά τη συνεστίαση διοργανώθηκαν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια. Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έδωσαν με τη μαζική συμμετοχή τους τα παιδιά και οι νέοι του Καραβά.  Σε όλους τους νικητές των διαγωνισμών δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια από το Δήμο Καραβά. 


  

Αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης


Χορός στο ρυθμό της μουσικής «Πορτοκαλιά του Καραβά»
Για άλλη μια φορά ξανάσμιξαν οι Καραβιώτες στην προσφυγιά, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις πρωτοβουλίες των οργανωμένων συνόλων του Καραβά για συνεχή δραστηριοποίηση και προσφορά σε τομείς Εθνικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής τους χωρίς περιορισμούς στην αγαπημένη τους κωμόπολη.