Πασχαλινή εκδήλωση Καραβιωτών – 17.4.23

Πασχαλινή εκδήλωση Καραβιωτών

«Δευτέρα της Λαμπρής» – 17 Απριλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, η καθιερωμένη πασχαλινή εκδήλωση των Καραβιωτών τη Δευτέρα της Λαμπρής. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καραβά, σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ Καραβά «Λάμπουσα» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά.

Η εκδήλωση της Δευτέρας της Λαμπρής, που στόχο έχει την αναβίωση των εθίμων του τόπου μας και τη σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, άρχισε με συνεστίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Χαρίδειον» στη Χοιροκοιτία και σε αυτήν παρευρέθηκαν 200 περίπου Καραβιώτες και φίλοι του Δήμου Καραβά. Σε μια χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα δόθηκε η ευκαιρία σε όλους όσους παρευρέθηκαν να ανταλλάξουν τις ευχές τους για το Πάσχα. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή από τον Συντονιστή της εκδήλωσης Πανίκο Μανώλη, ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, με την προσδοκία της Ανάστασης της σκλαβωμένης γης μας.

Μετά τη συνεστίαση διοργανώθηκαν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια, όπως αυγοδρομίες, σακουλοδρομίες, τράβηγμα σχοινιού κ.α. Τη γενική οργάνωση των παιχνιδιών είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος Καραβά Πανίκος Μανώλη. Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έδωσαν με τη μαζική τους συμμετοχή τα παιδιά και οι νέοι του Καραβά. Σε όλους τους νικητές των διαγωνισμών δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής από τον Δήμο Καραβά.

Ευχή και προσευχή μας ο επόμενος εορτασμός του Πάσχα να γίνει σε ένα ελεύθερο Καραβά.