Πασχαλινή εκδήλωση Καραβιωτών – 17.4.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πασχαλινή εκδήλωση Καραβιωτών


«Δευτέρα της Λαμπρής» – 17 Απριλίου 2017


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση/συγκέντρωση των Καραβιωτών και φίλων του Καραβά, που διοργάνωσε τη Δευτέρα της Λαμπρής, ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ Καραβά «Λάμπουσα» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά.


Η εκδήλωση της Δευτέρας της Λαμπρής, η οποία είχε ως στόχο την αναβίωση των εθίμων του τόπου μας και τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, πραγματοποιήθηκε στο Δασικό πάρκο Πολεμιδιών στη Λεμεσό. Της εκδήλωσης προηγήθηκε δέηση στην εκκλησία της Παναγίας Γλυκιώτισσας που βρίσκεται στον χώρο του πάρκου, η οποία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο.


Παρά τον άστατο καιρό, η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή πέραν των 200 Καραβιωτών και φίλων της κωμόπολης. Δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να ανταλλάξουν τις ευχές τους για το Πάσχα και να δημιουργηθεί μια εορταστική ατμόσφαιρα μέσα από τη χαρά της επανασύνδεσης. Η συνάντηση είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, ιδιαίτερα της νέας γενιάς του Καραβά.


Μετά τη συνεστίαση διοργανώθηκαν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια σε μια ευχάριστη πανηγυρική συγκέντρωση. Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έδωσαν με τη μαζική συμμετοχή τους τα παιδιά και οι νέοι του Καραβά. Σε όλους τους νικητές των διαγωνισμών δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής από το Δήμο Καραβά.
Αναμνηστική φωτογραφία των διοργανωτών με όλους τους νέους
που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς και εξασφάλισαν μετάλλια