Πασχαλινές Εκδηλώσεις Καραβιωτών – Δευτέρα του Πάσχα – 25 Απριλίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πασχαλινές Εκδηλώσεις ΚαραβιωτώνΕκδήλωση  «Δευτέρα της Λαμπρής», 25 Απριλίου 2011


Ο Δήμος Καραβά, σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Αθλητικό Σωματείο «ΑΕΚ» Καραβά Λάμπουσα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καραβά διοργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη Πασχαλινή εκδήλωση της Δευτέρα της Λαμπρής.


Η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κατασκηνωτικό χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Έγκωμης στο Φιλάνι. Της εκδήλωσης προηγήθηκε δέηση υπέρ των αγνοουμένων Καραβιωτών και σύντμησης του χρόνου της επιστροφής, στο εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που βρίσκεται στον κατασκηνωτικό χώρο.


   

Στιγμιότυπο από τη δέηση που προηγήθηκε, στο εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος


Στιγμιότυπο από το διαγωνισμό αυγοδρομιών


Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή πέραν των 300 Καραβιωτών και φίλων της κωμόπολης. Δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για το Πάσχα, να ανανεωθούν οι γνωριμίες και να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών. Η εκδήλωση συνέβαλε επίσης σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της προσπάθειας σύνδεσης της νέας γενιάς με τις παραδόσεις και τα έθιμα της κατεχόμενης κωμόπολης Καραβά.


Μετά τη συνεστίαση, διοργανώθηκαν διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια όπως αυγοδρομίες, σακουλοδρομίες, τράβηγμα σχοινιού, ποδόσφαιρο, πετόσφαιρα και άλλα, στα οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι. Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έδωσαν με τη μαζική συμμετοχή τους τα παιδιά και οι νέοι του Καραβά. Σε όλους τους νικητές των διαγωνισμών δόθησαν αναμνηστικά μετάλλια από το Δήμο Καραβά. 
 


Στιγμιότυπο από το διαγωνισμό τραβήγματος σχοινιού


Αναμνηστική φωτογραφία με τους βραβευθέντες των διαγωνισμών και τους διοργανωτές της εκδήλωσης


Για άλλη μια φορά ξανάσμιξαν οι Καραβιώτες στην προσφυγιά, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις πρωτοβουλίες του Δήμου Καραβά και των άλλων οργανωμένων σωματείων της κωμόπολής, για συνεχή δραστηριοποίηση και προσφορά σε τομείς εθνικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής στην αγαπημένη τους κωμόπολη.