Παρουσίαση βιβλίου Κώστα Χατζηστεφάνου – 1.2.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Χατζηστεφάνου


 «Παιδαγωγικά και Εκπαιδευτικά θέματα»


Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017


  


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Καραβιώτη Κώστα Χατζηστεφάνου με τίτλο «Παιδαγωγικά και Εκπαιδευτικά θέματα», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Ελληνικό Πνευματικό Όμιλο Κύπρου.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και σε αυτήν παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος,  εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, οι Δήμαρχοι Στροβόλου, Κερύνειας και Ακανθούς, πρώην Υπουργοί, Βουλευτές Κερύνειας, ο Γενικός Ελεγκτής, οι Έπαρχοι Λάρνακας και Κερύνειας, άνθρωποι των γραμμάτων, εκπαιδευτικοί, καθηγητές, Πρόεδροι ή εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καραβά Δρα Νίκο Χατζηστεφάνου και  χαιρετισμούς από τον Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού


κ. Κώστα Καδή, τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Πολιτιστικού Συλλόγου Δρα Γιώργο Κιτρομηλίδη και την Πρόεδρο του Ελληνικού Πνευματικού Ομίλου Κύπρου κ. Χρυσόθεμι Χατζηπαναγή.


 


Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Παιδαγωγικά και Εκπαιδευτικά θέματα» από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Μαίρη Κουτσελίνη.


Στο μουσικό μέρος συμμετείχε  η Χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας».


Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.


Ο αξέχαστος Κώστας Χατζηστεφάνου γεννήθηκε στον Καραβά το 1926 και είχε μια ξεχωριστή ακαδημαϊκή διαδρομή, καθώς επίσης και μια πλούσια προσφορά στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τους Εθνικούς αγώνες του τόπου μας. Διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας και Πολιτισμού την περίοδο 1978 με 1980. Απεβίωσε το 2012.

Η Χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας που
συμμετείχε στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης


Αναμνηστική φωτογραφία με τους διοργανωτές,
τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού,
τον Μητροπολίτη Κυρηνείας, τους τέως και πρώην
Δημάρχους Καραβά και τη σύζυγο του
αείμνηστου Κώστα Χατζηστεφάνου