Παιδική Συναυλία με Κυπριακά Παραδοσιακά Τραγούδια – 1η Αυγούστου 2011

Παιδική Συναυλία με Κυπριακά Παραδοσιακά Τραγούδια


Δευτέρα 1η Αυγούστου 2011


Οίκημα Πολιτιστικού Ιδρύματος ΚαραβιωτώνΠραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, με μεγάλη επιτυχία στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών παιδική συναυλία με Κυπριακά Παραδοσιακά τραγούδια. Τη διοργάνωση ανέλαβε η ομάδα μουσικών και συνεργατών της KITE music (μουσικός χαρταετός) με τη στήριξη του Δήμου Καραβά.
 

Οι καθηγήτριες μουσικής Σάββια Κοζάκου και Μαρία Γεροσίμου που ανέλαβαν τη διδασκαλία των Κυπριακών τραγουδιών και τη διοργάνωση των μουσικών εργαστηρίων


Είκοσι περίπου παιδιά, ηλικίας 8-18 χρόνων, τα περισσότερα με Καραβιώτικη καταγωγή παρακολούθησαν το μουσικό εργαστήρι που διοργάνωσε η KITE music για μια βδομάδα στο οίκημα του Π.Ι.Κ. με την καθοδήγηση των καθηγητριών μουσικής Σάββιας Κοζάκου και Μαρίας Γεροσίμου. Βασικός σκοπός των εργαστηρίων ήταν η γνωριμία και άμεση επαφή των παιδιών με τη μουσική λαϊκή παράδοση της Κύπρου.


Τα παιδιά ερμήνευσαν συνολικά 9 Κυπριακά τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων.


   

 Τα παιδιά που έλαβαν μέρος στη συναυλία


Αναμνηστική φωτογραφία όλων των συντελεστών της εκδήλωσης


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο καλλιτέχνης Χρίστος Ριαλάς ερμήνευσε το τραγούδι «Ο πόθος της επιστροφής» σε σύνθεση  Νικόλα Μαυρέση και στίχους Σταύρου Μαυρέση, το οποίο κέρδισε το 1ο βραβείο στο φετινό Διαγωνισμό Κυπριακού Τραγουδιού που διοργάνωσε το ΡΙΚ.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τους μουσικούς και την ομάδα των παιδιών που ερμήνευσαν τα τραγούδια και τόνισε τη μεγάλη συμβολή που δίνουν οι εκδηλώσεις αυτές στην προβολή της Κυπριακής παραδοσιακής μουσικής. Μια πρωτοβουλία που ενθουσίασε τα παιδιά που έλαβαν μέρος και όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.


   

Μικρή χορευτική ενότητα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης


Η συνοδεία των μουσικών οργάνων στην εκδήλωση