Μουσική Διάλεξη Δρ. Ιάκου Δημητρίου – 7.5.2019

 

«Η Μουσική Σχολή της Βενετίας και ο Αναγεννησιακός Αβανκαρτισμός»

Δρ. Ιάκος Δημητρίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών μέσα στα πλαίσια της πολιτιστικής του προσφοράς, πραγματοποίησε την Τρίτη, 7 Μαΐου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, την δεύτερη κατά σειρά μουσική διάλεξη από τον Δρ. Ιάκο Δημητρίου με θέμα «Η μουσική σχολή της Βενετίας και ο Αναγεννησιακός αβανκαρτισμός».

Ο Δρ. Ιάκος Δημητρίου ανέλαβε την διεύθυνση της χορωδίας «Η Φωνή της Κερύνειας», θέση την οποία κατείχε μέχρι πρόσφατα η μαέστρος Νέλλη Λουκαΐδου, Πρόεδρος και ιδρυτής της Χορωδίας.  Ο Δρ. Δημητρίου σπούδασε Παιδαγωγικά της Μουσικής Εκπαίδευσης στην Βουλγαρία, έχει Master  στη διεύθυνση Χορωδίας και Διδακτορικό τίτλο στην Μουσικολογία, πολυφωνία και πολυχορωδιακή μουσική.  Έχει επίσης πτυχίο πιάνου, μεταφραστή και φλάουτου.

Το εξειδικευμένο θέμα παρουσιάστηκε από τον Ιάκο Δημητρίου με απλό, απέριττο και κατανοητό τρόπο και προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον όλων όσων είχαν την χαρά να παρευρεθούν στην διάλεξη.  Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στην οποία πήραν μέρος, τόσο οι παρόντες και παρούσες Μουσικοί, όσο και τα άλλα εκλεκτά μέλη του ακροατηρίου.

Ο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, Δήμαρχος Καραβά Δρ. Νίκος Χατζηστεφάνου τόνισε για μια ακόμα φορά ότι το Ίδρυμα θα έχει πάντα ανοικτές τις πόρτες του σε κάθε ενδιαφερόμενο για παρόμοιες ποιοτικές δραστηριότητες.