Μνημόσυνο πεσόντων στην κοινότητα Καραβά Κυθήρων – 14.7.13


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μνημόσυνο πεσόντων της Τουρκικής Εισβολής στην κοινότητα Καραβά Κυθήρων


 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στην κοινότητα Καραβά Κυθήρων, μνημόσυνο των πεσόντων της Τουρκικής Εισβολής του 1974. Το μνημόσυνο τελέστηκε από το Δήμο Κυθήρων σε συνεργασία με την κοινότητα Καραβά Κυθήρων και σ’ αυτό προέστη ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Επιμνημόσυνο λόγο απηύθυναν ο Δήμαρχος Κυθήρων Θεόδωρος Κουκούλης και Καραβά Κύπρου Γιάννης Παπαϊωάννου.


Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων της κοινότητας Καραβά, στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Κυθήρων και αρκετοί κάτοικοι της κοινότητας Καραβά Κυθήρων.
 

Στιγμιότυπο μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο ηρώων στην κοινότητα Καραβά Κυθήρων


Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί να διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Κυθήρων, μια ενέργεια που εκφράζει έμπρακτα την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Κυθήρων στην αποστολή και το έργο του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου.


Ο Δήμαρχος Καραβά κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στα Κύθηρα, είχε επίσης την ευκαιρία να παρευρεθεί και να χαιρετίσει κληρικολαϊκή συγκέντρωση που διοργάνωσε η μητρόπολη Κυθήρων την Κυριακή 14 Ιουλίου στο προαύλιο της Ιεράς Μονής του Οσίου  Θεοδώρου, πολιούχου Αγίου του νησιού.