Μνήμες Κατεχομένων – «Μνήμες που Αγρυπνούν» – 4 Ιουλίου 2011

Μνήμες Κατεχομένων – «Μνήμες που Αγρυπνούν»


Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου


Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011


Με στόχο τη συντήρηση της μνήμης της κατεχόμενης γης μας και την προβολή του πολύπλευρου και σημαντικού έργου των εννέα κατεχόμενων δήμων Αμμοχώστου, Κερύνειας, Μόρφου, Καραβά, Κυθρέας, Λαπήθου, Λύσης, Ακανθούς και Λευκονοίκου, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011, στις 8:30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, η καθιερωμένη εκδήλωση «Μνήμες Κατεχομένων».


Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού, ο Δήμος Στροβόλου και η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια. Τον συντονισμό της εκδήλωσης εκ μέρους των κατεχόμενων Δήμων ανέλαβε ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου.


Η μαζική παρουσία δημοτών και φίλων από τους εννέα κατεχόμενους Δήμους ήταν συγκινητική και έδωσε τα δικά της μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης στο πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο που επιτελούν οι κατεχόμενοι Δήμοι μας σε μια περίοδο πικρής προσφυγιάς.


 


  Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο κέντρο η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ Ερατώ Μαρκουλλή και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης


Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Στροβόλου κ. Σάββα Ηλιοφώτου, το Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό εκ μέρους της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα ποιοτικό μουσικοθεατρικό δρώμενο μνήμης με τίτλο «Μνήμες που Αγρυπνούν» σε σκηνοθεσία Φώτου Φωτιάδη και κείμενα Γιώργου Σεφέρη, Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή, Κυριάκου Χαραλαμπίδη και Ρήνας Κατσελλή.
 


Στιγμιότυπα από το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Μνήμες που Αγρυπνούν»


Αναμνηστικές πλακέτες εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης του Δήμου Στροβόλου και της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων δόθηκαν στους τρεις εκλεκτούς συγγραφείς για τη συμπερίληψη κειμένων από το αξιόλογο συγγραφικό τους έργο στην παράσταση «Μνήμες που αγρυπνούν».


Η εκδήλωση είχε ως κύριο στόχο την προβολή του έργου και της προσφοράς των εννέα Κατεχόμενων Δήμων και τη συστράτευση στον κοινό αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Οι θύμησες και οι μνήμες από την κατεχόμενη γη μας, η ιστορία και οι παραδόσεις μας αγρυπνούν μέσα από κείμενα εκλεκτών ποιητών και συγγραφέων και καλούν όλους να συμμετέχουν στον αγώνα για επιστροφή στην κατεχόμενη και πολύπαθη γη μας μέσα σε συνθήκες πραγματικής ελευθερίας.


   

 Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός επιδίδει τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Στροβόλου κ. Σάββα Ηλιοφώτου για την πολύτιμη στήριξη και συμπαράσταση που προσέφερε  ο Δήμος Στροβόλου στη διοργάνωση της εκδήλωσης


Αναμνηστική φωτογραφία με τους διοργανωτές και τους τιμηθέντες στην εκδήλωση